6 χρόνια συνεργασίας για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων

από ymavrak

Συνεχίζεται και φέτος, το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στην Αττική και την περιφέρεια από την Animal Action/GAWF με την υποστήριξη της WIND που βρίσκεται στο πλευρό των φιλόζωων για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Το πρόγραμμα, μέσω του οποίου από το 2011 έχουν στειρωθεί περισσότερα από 700 ζώα, σκυλάκια και γατάκια, ξεκινά φέτος συμβολικά στις 4 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

 Από το 2011, η WIND βρίσκεται στο πλευρό της ANIMAL ACTION/GAWF στηρίζοντας την Κτηνιατρική Ομάδα Στειρώσεων και Κτηνιατρικής Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης των αδέσποτων. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι από ένα αστείρωτο, αδέσποτο ζώο μπορούν να προκύψουν πάνω από 5.000 νέα αδέσποτα σε 5 χρόνια! Τα οφέλη της στείρωσης είναι πολλαπλά και για την κοινωνία και για το ζώο: Μειώνεται η επιθετικότητα, βελτιώνεται η γενικότερη υγεία του ζώου και προστατεύεται η δημόσια υγεία με τον μικρότερο αδέσποτο πληθυσμό.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως τα ζώα ειδικά τα συντροφιάς όπως ο σκύλος και η γάτα, δεν είναι «απλά ένας σκύλος/γάτα». Είναι οι πιστοί μας σύντροφοι στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές και έχουν ανάγκη τη στήριξη μας ακόμα και οταν οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες. Χωρίς εμάς τα ζώα είναι ανυπεράσπιστα.

Λίγα λόγια για την Animal Action

Η Animal Action/GAWF είναι μια μη κερδοσκοπική Πανελλαδική Φιλοζωική Οργάνωση που λειτουργεί από το 1959 με όραμα την συνεχιζόμενη βελτίωση της ζωής όλων των ζώων στην Ελλάδα. Κάποιες από τις δράσεις της οργάνωσης είναι η στείρωση και η φροντίδα αδέσποτων ζώων και η φροντίδα ιπποειδών μέσα απο τις ειδικά στελεχωμένες κτηνιατρικές ομάδες με πανελλαδική ακτίνα δράσης. Παράλληλα η οργάνωση ασκεί πίεση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την εισαγωγή και εφαρμογή ευνοϊκού νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των ζώων και λειτουργεί προγράμματα εκπαίδευσης παιδιών σε θέματα φιλοζωίας.

Μάθετε περισσότερα: http://www.animalactiongreece.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο