Βρέθηκε κυνηγόσκυλο σε πολύ άσχημη κατάσταση σε σπίτι στο Χαϊδάρι- Το ζώο αφαιρέθηκε από τον κηδεμόνα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον η εγκατάλειψη ή η κακοποίηση κυνηγόσκυλων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Συνέχεια μαθαίνουμε τέτοια περιστατικά. Μπορούμε να πούμε ότι αυτά τα σκυλιά ίσως είναι τα πιο βασανισμένα από όλα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, όσο και αν αυτό πειράζει και δυσαρεστεί κάποιους, οι εγκαταλείψεις ή κακοποιήσεις αυτές είναι έργα κυνηγού. Τα ζώα χαρακτηρίζονται από αυτούς “εργαλεία”, καθώς τους βοηθούν στο κυνήγι. Τι γίνεται όμως όταν το εργαλείο παύει να είναι χρήσιμο; Δυστυχώς την ξέρουμε την απάντηση. Τη βλέπουμε καθημερινά.

Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων έρχονται πραγματικά σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με κυνηγόσκυλα που έχουν πεταχτεί στα βουνά, που έχουν εγκαταλειφθεί στο πουθενά, κάποιες φορές μάλιστα δεμένα, έχουν πυροβοληθεί ή βρίσκονται σε σπίτια ή άλλους χώρους δεμένα και σε άθλια κατάσταση.

Ένα τέτοιο άτυχο σκυλάκι είναι και το σκυλάκι στις πιο κάτω φωτογραφίες. Το περιστατικό δημοσιεύει η εθελόντρια ολγα γαβακη, η οποία αναφέρει ότι αυτό το πλάσμα, αγγλικό σέτερ, βρέθηκε σε σπίτι κυνηγού στο Χαϊδάρι σε άθλια κατάσταση και μόλις 9 κιλά. Οι ακαθαρσίες του επί μήνες δίπλα του. Αρχικά οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο και το είδαν νόμισαν ότι είναι πεθαμένο.

Το ζωάκι αφαιρέθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Ελπίζουμε να τα καταφέρει. Ελπίζουμε επίσης η Κυβέρνηση να μην κάνει πίσω για τις υποχρεωτικές στειρώσεις ΚΑΙ των οικόσιτων ζώων, κάτι που έχει βάλει στο νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Δείτε την ανάρτηση της ολγα γαβακη

“Άλλο ένα ευτυχισμένο κυνηγόσκυλο!

Οι κυνηγοί έχουν τα σκυλιά τους σαν παιδιά τους!

Η στείρωση είναι ακρωτηριασμός!

Τα κόπρανα του σκύλου του παρέμεναν δίπλα του επί μήνες και επειδή τα θεωρούσε πολύτιμα του τα ξανασέρβιρε ως superfood! Βάρος 9 kg.

Χαϊδάρι 1/6/2021 αφαιρέθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Ευχηθείτε να ζήσει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για μια ακόμη φορά στο Α.Τ Χαϊδαρίου, το οποίο μόλις έλαβε γνώση για το περιστατικό έδρασε άμεσα για να μεταφερθεί το ζώο σε γιατρό και να σωθεί τηρώντας παράλληλα τις νόμιμες διαδικασίες. “

Δείτε το βίντεο από το κτηνιατρείο ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο