Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Το μήνυμά του για το παστούρωμα των ζώων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων έστειλε ο αγαπημένος ηθοποιός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του στα ζώα. Το βίντεο έγινε για τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ)Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών, ένα σύλλογο, γνωστό για τη συνεισφορά στη διάσωση κακοποιημένων ιπποειδών.

Παστούρωμα (ή μπαστούρωμα ή περδούκλωμα ή περδούκλι) είναι το δέσιμο των ποδιών του ζώου μεταξύ τους, συνήθως ένα μπροστινό και ένα πίσω της ίδιας πλευράς ή τα πόδια ανά δύο δεμένα. Το συναντάμε σε πολλά νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο ηθοποιός εξήγησε τι είναι το παστούρωμα, πόσο κινδυνεύουν και υποφέρουν τα ζώα από αυτό και ανέφερε ότι η πράξη αυτή αποτελεί κακούργημα που τιμωρείται από το νόμο με φυλάκιση και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Ζήτησε αυτό το «λάθος», όπως είπε, να «σταματήσει τώρα» και κάλεσε όποιον έχει γίνει μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού να καλέσει την αστυνομία.

Ο ΕΣΠΙ αναφέρει:

“Παστούρωμα…Το δέσιμο των ποδιών των ζώων μεταξύ τους ή των ποδιών με το κεφάλι. Από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα στα ιπποειδή και στα παραγωγικά ζώα.

Πολλοί το θεωρούν παράδοση. Γιατί έτσι έμαθαν από τους γονείς, τους παππούδες, τους προγόνους τους εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Δεν είναι όμως παράδοση, είναι κακοποίηση, είναι κακούργημα! Τα ζώα υποφέρουν, δεν μπορούν να περπατήσουν σωστά, πέφτουν, χτυπάνε, ακρωτηριάζονται, σπάνε τα άκρα τους, τον αυχένα τους, πεθαίνουν. Δεν ζούμε στον μεσαίωνα και επιτέλους αυτή η απαράδεκτη πρακτική πρέπει να σταματήσει! ΤΩΡΑ.”

Δείτε και αυτά:

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σαντορίνη: Διαμαρτύρεται στη σκηνή για την κακοποίηση των γαϊδουριών 
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μας καλεί στη Μέρα Υιοθεσίας Γάτας που διοργανώνει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο