Χώρισαν και την πέταξαν στο δρόμο- Τώρα ζει μόνιμα θλιμμένη σε κλουβί κτηνιατρείου- Ένα σπίτι για την υπέροχη Λούση;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Θα μπορούσαμε πολλά να πούμε για την υπευθυνότητα των ανθρώπων αλλά μάλλον δεν έχει κανένα νόημα. Τις πράξεις των ανεύθυνων ανθρώπων τις πληρώνουν τα παιδιά και τα ζωάκια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τις πλήρωσε η γατούλα Lucy, ένα πραγματικά υπέροχο πλάσμα που έπεσε σε λάθος χέρια.
Η Lucy είναι περίπου 10 μηνών και πριν από μερικούς μήνες υιοθετήθηκε. Είχε βρεθεί στο δρόμο μαζί με τα αδερφάκια της και ένα σπίτι ήταν ό,τι καλύτερο για αυτή. Το ζωάκι ζούσε κανονικά μέσα στο σπίτι. Μέχρι τη στιγμή που πετάχτηκε στο δρόμο. Ναι, μετά από κάποιους μήνες, το ζευγάρι που την είχε υιοθετήσει, χώρισε. Οικογενειακή βία ο λόγος. Και αντί να την πάρει κάποιος από τους δύο, την πέταξαν στο δρόμο.
Η εμπειρία μας λέει ότι ένα ζώο συνηθισμένο σε σπίτι, δύσκολα επιβιώνει στο δρόμο. Είναι λογικό άλλωστε. Δεν έχει μάθει τους κινδύνους. Η ζωή στο δρόμο είναι σκληρή.
Για την υιοθεσία της Lucy κάποιοι γνώριζαν. Και ευτυχώς έμαθαν και την τύχη της. Γιατί πήγαν να την ψάξουν στους δρόμους εκεί μήπως τη βρουν. Ψύλλους στα άχυρα, εδώ που τα λέμε. Όμως η τύχη ήταν με το μέρος της Lucy γιατί τη βρήκαν. Τη βρήκαν σε άσχημη κατάσταση. Είχε δοθεί κούκλα, ένα υπέροχο πλασματάκι και είχε γίνει ένα διαφορετικό ζώο στο δρόμο. Έτσι γίνεται άλλωστε πάντα.
Η Lucy έφυγε από το δρόμο. Αλλά δεν υπάρχει πουθενά μέρος να πάει. Εκτός από το κλουβί ενός κτηνιατρείου, όπου ζει μόνιμα. Ναι, ο δρόμος είναι ό,τι χειρότερο αλλά και το κλουβί; Είναι ζωή στο κλουβί για ένα ζωάκι που είναι μικρό και θέλει να ζήσει και να παίξει; Είναι μικρούλα άλλωστε.
Ζητάμε κάποιον να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Να μη ζήσει σε κλουβί αλλά σε σπίτι, όπως της αξίζει. Όπως αξίζει σε όλα τα ζωάκια.
Εκτός από πανέμορφη η Lucy είναι μια μοναδική γάτα. Εμβολιασμένη, στειρωμένη, έχει έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Είναι πολύ έξυπνη- το βλέπετε στα μάτια της άλλωστε- γλυκιά και υπάκουη. Είναι ιδανικό ζώο συντροφιάς, που μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός μοναχικού ανθρώπου. Θέλει αγάπη και στοργή γιατί πέρασε πολλά σε εκείνο το σπίτι. 
Αναζητείται υπεύθυνος φιλόζωος που θα ανταποδώσει την αγάπη που η Lucy εκπέμπει άπλετα. Ξέρει να περπατάει με σαμαράκι και συμπεριφέρεται σαν σκυλάκι. 
Ας τη βγάλουμε από το κλουβί. Πραγματικά είναι μοναδικό ζωάκι. Όποιος την υιοθετήσει θα καταλάβει πόσο μοναδική και σπάνια είναι.      ☎ Τηλ. 6945247769. Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο