Γυναίκα υιοθέτησε μια γατούλα από καταφύγιο που κανείς δεν ήθελε λόγω της εμφάνισής της

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έχουμε ξαναπεί και το πιστεύουμε απόλυτα ότι δεν υπάρχουν άσχημα ζωάκια. Όλα είναι όμορφα. Μοναδικά. Ξεχωριστά. Κανένα δεν μοιάζει με το άλλο. Η μοναδικότητα του καθενός είναι ομορφιά.
Τι σημαίνει άσχημο; Με ποια κριτήρια; Ποιος δημιούργησε αυτά τα κριτήρια; Πόσο ρατσιστικό είναι να πεις ότι κάποιο είναι άσχημο ενώ κάποιο άλλο είναι όμορφο…
Αυτόν το ρατσισμό αντιμετώπισε και η γατούλα που βλέπετε στις φωτογραφίες, η Onyx.
Η Onyx βρέθηκε αδέσποτη μαζί με τα μωρά της σε δρόμο στην Ιντιανάπολις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταφέρθηκε στο καταφύγιο Butler County Human Society για να προσφέρουν σε αυτή και τα μωρά της τις πρώτες βοήθειες.
Τα μωράκια της υιοθετήθηκαν αμέσως. Όχι όμως και η Onyx, η οποία παρέμενε στο καταφύγιο.
Η γατούλα είχε διαφορετική όψη από τις άλλες. Γεννήθηκε με cleft palate, υπερωιοσχιστία, σχισμή ουρανίσκου ή Λυκόστομα. Το Λυκόστομα, όπως ακριβώς και στους ανθρώπους, είναι το εκ γενετής έλλειμμα στην υπερώα (ουρανίσκο) που συνοδεύεται από λειτουργικά προβλήματα, όπως διαταραχές στη σίτιση και την ανάπτυξη της φώνησης (καθομιλουμένη: λυκόστομα). Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, οδηγεί σε φαρυγγουπερώια ανεπάρκεια με χαρακτηριστική ρινολαλία.
Ο κτηνίατρος του καταφυγίου που την εξέτασε είπε ότι από τη στιγμή που ήταν λειτουργική-έτρωγε και δεν είχε κάποιο πρόβλημα- δεν χρειαζόταν επέμβαση. Κάποιες φορές που έτρωγε, κολλούσε μια τροφή και έπεφτε, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που την επηρέαζε σοβαρά.
Δυστυχώς η εμφάνισή της ήταν αποτρεπτική για υιοθεσία. Πολλοί την έβλεπαν και την προσπερνούσαν. Προτιμούσαν να πάρουν ένα άλλο ζώο. Όχι όμως και η Cindy Houk.
H Houk είχε εργαστεί στο καταφύγιο μερικές εβδομάδες και γνώριζε την ιδιαίτερη αυτή γατούλα. Η ίδια θα πει στο The Dodo: ” Έχω δυο παιδιά με ειδικές ανάγκες και έχω πάντα μια θέση στην καρδιά μου για κάποιον που έχει ανάγκη. Έχει κάτι πολύ όμορφο το γλυκό πρόσωπο της Onyx. Ένιωσα να την ερωτεύομαι από την πρώτη στιγμή που την είδα. Έπρεπε να περιμένω 3 μήνες για να την πάρω σπίτι. Πήγαινα κάθε μέρα στο καταφύγιο να τη δω και να την πάρω αγκαλιά. Και όσο την έβλεπα, τόσο περισσότερο την αγαπούσα. Όταν ήμουν στο καταφύγιο κανείς που είχε έρθει δεν θέλησε να την υιοθετήσει. Κανείς δεν τη θέλησε. Ήταν πολύ λυπητερό αυτό. Ήξερα όμως κατά βάθος από την αρχή ότι θα έρθει στο σπίτι μου.”
Και ήρθε η στιγμή που η Onyx πήγε στο σπίτι της Houk. Στο παντοτινό της σπίτι. “Τη χρειαζόμουν. Έτσι ένιωθα. Γνώριζα ότι είχε ανάγκη μια καλή οικογένεια που θα την αγαπούσε για αυτό ακριβώς που ήταν”, θα πει η Houk.
Η Onyx έφυγε από το καταφύγιο και ζει μια υπέροχη ζωή με ανθρώπους που τη λατρεύουν και τη φροντίζουν. Μπορεί κανείς να μην είχε θελήσει να την υιοθετήσει όσο ζούσε εκεί, όμως για όλους τελικά υπάρχει κάποιος κάπου που θα του αλλάξει τη ζωή και θα τον αγαπήσει.
Πηγή: The Dodo – For Animal People
(Shelter Employee Sees Cat With Unique Face And Falls In Love) 

Φωτό: CINDY HOUK

Φωτό: CINDY HOUK

Φωτό: CINDY HOUK

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο