Φιλόζωοι από το Κόμμα για τα Ζώα και το A Promise to Animals έσωσαν 21 αρνάκια από σφαγείο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα πρόβατα, όπως διαβάζουμε στο 269 Life Greece | Δικαιώματα Ζώων, είναι πιο έξυπνα από τα σκυλιά και τα γατιά. Τα μικρά προβατάκια μοιάζουν πολύ με τα παιδιά και είναι πολύ παιχνιδιάρικα και λατρεύουν να χοροπηδάνε στο γρασίδι. Είναι ικανά να διδάξουν και να μεταδώσουν πληροφορίες σε άλλα πρόβατα. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και καλοσυνάτα πλάσματα και έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα πως δείχνουν έντονη συμπόνια και σχηματίζουν δεσμούς με άλλα ζώα.

Και ερχόμαστε στο Πάσχα. Κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα σφάζονται περισσότερα από 2 εκατομμύρια αρνάκια και κατσικάκια μόνο για μια μέρα εορτασμού. Αυτά τα ζώα εκτρέφονται σε άσχημες συνθήκες και στη συνέχεια σφάζονται για να καταναλωθούν στο πασχαλινό τραπέζι. Τα μωρά αρνάκια και κατσικάκια αποχωρίζονται από τις μαμάδες τους προκειμένου να θανατωθούν.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με τα ζώα έχουν απορρίψει από τη διατροφή τους το κρέας. Και πολλοί επίσης και τα ζωικά παράγωγα. Έχουν γίνει vegan. Το πιάτο τους δεν περιέχει αίμα, δεν περιέχει βία.

Ένα επίσης σημαντικό είναι και αρκετές ακτιβιστικές δράσεις που γίνονται για να σωθούν κάποια από τα ζώα πριν σφαχτούν. Σταγόνα στο ωκεανό, ίσως πείτε. Όχι, δεν είναι σταγόνα στον ωκεανό όταν πρόκειται για τη ζωή, έστω και ενός ζώου.

Μια τέτοια δράση έγινε αυτές τις μέρες όπου φιλόζωοι ακτιβιστές έσωσαν από το σφαγείο ζώα. Πρόκειται για ανθρώπους από το Κόμμα για τα Ζώα, το A Promise to Animals και άλλους, οι οποίοι το προετοίμαζαν αυτό από καιρό. Έτσι 21 αρνάκια μεταφέρθηκαν από το σφαγείο σε ασφαλές καταφύγιο χάρη σε αυτούς. Το μικρότερο ήταν νεογέννητο.

👉 Πολιτικός αγώνας και ακτιβισμός μέχρι να απελευθερωθούν όλα τα ζώα! #MazigiataZoa

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο