Καλλιθέα: Γατούλα εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο υπονόμου- Πήγαν εθελοντές αλλά τελικά κατάφερε και βγήκε μόνη της

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλη μια δύσκολη και ευτυχώς επιτυχημένη διάσωση έκαναν οι εθελοντές της ομάδας διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue.

Η ομάδα κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό γάτας που είχε πέσει σε φρεάτιο υπονόμου επί της Λάμπρου Κατσώνη στην Καλλιθέα.

Με το περιστατικό αυτό, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, ασχολήθηκαν δυο μέρες και πήγαν τρία άτομα της ομάδας. Και τις δυο φορές η κυρία που εντόπισε τη γατούλα και τους ζήτησε βοήθεια ήταν μαζί τους αγωνιώντας και η ίδια.
Βραδινή ώρα, κατόπιν επείγουσας κλήσης, πήγαν στο σημείο οι εθελοντές για να δουν τι συμβαίνει με το ζώο. Αυτό δεν φαινόταν πλέον ούτε ακουγόταν από το σωλήνα του φρεατίου, στον οποίο είχε μπει για να κρυφτεί. Έτσι ανοίχτηκε η σχάρα με προσοχή και τοποθετήθηκε παγίδα προκειμένου να παγιδευτεί με ηρεμία, με τη βοήθεια τροφής.
Έγιναν πολλαπλοί έλεγχοι μέχρι την επόμενη ημέρα, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε κάποια ένδειξη ζωής.
Μέχρι το πρωί η παγίδα ήταν ακόμη άδεια. Οι άνθρωποι της ομάδας πήγαν και πάλι στο σημείο περιμένοντας έως το μεσημέρι. Έκαναν ενδελεχή έλεγχο και με χρήση κάμερας καθώς ανοίχτηκαν και παράπλευρες σχάρες.
Το ίδιο βράδυ έγινε η τελευταία προσπάθεια εντοπισμού της γατούλας με τη συνδρομή της τροχαίας Καλλιθέας που πραγματοποίησε μερική διακοπή της κυκλοφορίας ώστε οι εθελοντές να ανοίξουν το καπάκι κεντρικών του δικτύου, που βρισκόταν στη μέση του δρόμου.
Δυο από αυτούς κατέβηκαν κάτω στο κεντρικό δίκτυο και με κατάλληλο εξοπλισμό αναζήτησαν τη γατούλα. Οι συνθήκες εντός του υπονόμου, όπως καταλαβαίνουμε, είναι οι χειρότερες δυνατές για να γίνει έρευνα, με σκοτάδι, λάσπες, τρομερή δυσοσμία και δυσκολία κινήσεων.
Οι εθελοντές προχώρησαν μέσα στις λάσπες και τα νερά με απόλυτη προσοχή καλύπτοντας ακτίνα τουλάχιστον τριακοσίων μέτρων προς το πάνω και κάτω μέρος του αχανούς κλειστοφοβικού αγωγού.
Και πάλι δεν υπήρχε κανένα σημάδι ζωής. Εκτός από τις κατσαρίδες βέβαια. Είδαν όμως πολλές και άνετα προσβάσιμες για τη γάτα εξόδους σωληνώσεων που οδηγούσαν προς απέναντι φρεάτια, τα οποία ήταν ρηχά και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ανεβεί από εκεί προς το φως και να βγει.
Η ομάδα αναφέρει:
Ευχαριστούμε Cat Rescue Athens για την ενημέρωση και τη βοήθεια στο εν λόγω περιστατικό
Εθελοντές μας που συμμετείχαν: Elen Konte, Kostas Garef, Alexis Mantzoros
Αυτές τις εορταστικές ημέρες τα περιστατικά δεν λιγοστεύουν, ωστόσο είμαστε πάντα σε αναμονή του επόμενου προκειμένου να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Λυπούμαστε πολύ που αυτές τις ημέρες εκατομμύρια ζώα όχι απλώς θα κινδυνεύσουν αλλά θα χάσουν και τη ζωή τους και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό.

Αντί για χρόνια πολλά λοιπόν, ευχόμαστε περισσότερη ενσυναίσθηση για το μέλλον με πραγματική αγάπη προς όλα τα ζωντανά πλάσματα.

Διαβάστε και αυτά:

Δάφνη, Αθήνα: Η Alma Libre διέσωσε γατάκι που έπεσε σε ασβέστη και κινδύνευε η ζωή του από τα τοξικά – Petpet.news

Χαλάνδρι: Οι εθελοντές της Alma Libre κατάφεραν και έπιασαν φοβικό γατάκι που ήταν γεμάτο πληγές – Petpet.news

Γλυφάδα: Δύσκολη διάσωση από εθελοντές της Alma Libre μαμάς γάτας και μωρού από υπόνομο (ΕΙΚΟΝΕΣ) 

Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news

Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news

Εθελοντές διέσωσαν φοβικό γατούλη που βρισκόταν στο δρόμο, με το ματάκι του να τρέχει αίμα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο