Λουτράκι: Ψάχνουμε ένα σπίτι για το παρατημένο και κοκαλιασμένο Ακίτα που προσπαθεί να ζήσει στους δρόμους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα απίστευτα ταλαιπωρημένο σκυλάκι, ράτσας Ακίτα, ψάχνει σπίτι για να φύγει από το δρόμο. Κάποιος καλός άνθρωπος θεώρησε απολύτως φυσιολογικό να το εγκαταλείψει στο δρόμο χωρίς καμία ενοχή για το αν και πώς θα επιβιώσει.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Μιλώντας καθημερινά με αρκετούς ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να αγαπάνε τα ζώα αλλά δεν ξέρουν ακριβώς την κατάσταση των αδέσποτων, θεωρούν ότι τα ζώα που είναι ράτσας και έχουν αγοραστεί, δεν εγκαταλείπονται. Σου λέει ο άλλος έδωσε χρήματα για αυτό, και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αρκετά, για να το αγοράσει, μπορεί να το εγκαταλείψει;

Όταν η απάντηση είναι ναι, και μάλιστα πολύ συχνά, εκπλήσσονται.

Και όμως η αλήθεια είναι αυτή. Οι εθελοντές βρίσκουν συνέχεια ζώα ράτσας στους δρόμους. Πολλοί οι λόγοι για αυτές τις εγκαταλείψεις. Εκτός από ότι τα βαρέθηκαν, συχνό φαινόμενο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι, πιο συνηθισμένοι. Ξεφορτώνονται- δυστυχώς αυτή είναι η λέξη- συχνά το σκυλάκι τους επειδή γέρασε. Τότε δηλαδή που τους έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ. Επειδή αρρώστησε και δεν θέλουν να πληρώσουν τα ιατρικά έξοδα. Αλλά συχνά και επειδή έχει κάποια ανίατη αρρώστια. Και όμως, όσο και αν φαίνεται θλιβερό, εντούτοις είναι αλήθεια.

Το Ακίτα που γράψαμε πιο πάνω βρέθηκε από την εθελόντρια  Afrodith Frida Filozwiko Profil, η οποία ζει στο Λουτράκι και είναι γνωστή για τη φιλοζωική της δράση. Χρόνια είναι η μόνη που πηγαίνει καθημερινά να φροντίσει τα αμέτρητα αδέσποτα της χωματερής στο Λουτράκι. Μιας χωματερής που έχει γίνει νεκροταφείο ζώων.

Το ζώο βρέθηκε σε ένα χωριό στην Καλλιθέα Λουτρακίου, σε άθλια κατάσταση, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Κοκαλιασμένο και γεμάτο τσιμπούρια. Χωρίς να μπορεί ούτε να περπατήσει. Όπως γράφει η εθελόντρια το έβλεπε στο παρελθόν πηγαίνοντας στη χωματερή και του έδινε φαγητό. Κάποιες όμως μέρες είχε εξαφανιστεί. Και εμφανίστηκε πάλι σε αυτήν την κατάσταση.

Είναι μεγάλο σε ηλικία. Κηδεμόνας υπήρχε αλλά πέθανε. Και οι άλλοι προφανώς δεν το ήθελαν και το άφησαν στο δρόμο.

Γίνεται έκκληση να βρεθεί κάποιος που θα θελήσει να ανοίξει το σπίτι του για αυτό. Να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Η επιβίωσή του στους δρόμους είναι δύσκολη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ: Afrodith Frida Filozwiko Profil

Ας σώσουμε μια ψυχούλα από το δρόμο. Να ζήσει τώρα που είναι μεγάλο σε μια ασφάλεια σπιτιού.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο