79χρονος φτιάχνει κρεβατάκια και παιχνίδια και τα δίνει στις διασωσμένες γάτες στα καταφύγια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για πολλούς ανθρώπους η συνταξιοδότηση σημαίνει περισσότερη χαλάρωση και ξεκούραση. Σημαίνει περισσότερες βόλτες και πολύς ελεύθερος χρόνος.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Ο 79χρονος Jaeshin Ha, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε με τη σύζυγό του το 2019, αφού ήταν υπεύθυνος σε ένα κατάστημα ανδρικών ρούχων για τέσσερις δεκαετίες, αποφάσισε στον ελεύθερο χρόνο του να κάνει κάτι που θα βοηθούσε τα ζώα.

Έτσι εδώ και τρία χρόνια φτιάχνει κρεβατάκια για τις γατούλες. Η τέχνη του μάλιστα έγινε viral στο TiκTok όταν η κόρη του Christina Ha ανέβασε ένα βιντεάκι που δείχνει την καθημερινή ζωή του πατέρα της. Η Christina είναι συνιδρυτής του Meow Parlor, του πρώτου καφέ για γάτες της Νέας Υόρκης, καθώς και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που συνεργάζεται με το Meow Parlor, Meow Parlor Cats.

«Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τα κρεβατάκια ένα καλοκαίρι. Μέχρι τον Οκτώβριο οι γάτες μας τα είχαν δοκιμάσει και τα είχαν τσεκάρει όλα» θα πει ο Jaeshin.

Η Christina νιώθει πολύ περήφανη για τον πατέρα της και θαυμάζει την τέχνη του:«Ο μπαμπάς μου είναι πολύ ήσυχος, αλλά είναι επίσης πολύ παρατηρητικός στα πάντα. Παρατήρησε ότι κάθε φορά που άπλωνε ένα κομμάτι ύφασμα, μια γάτα ερχόταν και καθόταν στη μέση του. Και αυτό ήταν».

Έτσι ο 79χρονος συνταξιούχος κατάλαβε πόσο χρήσιμα θα είναι τα κρεβατάκια αυτά για τις γατούλες που διασώθηκαν, είναι σε καταφύγια και ψάχνουν να βρουν σπίτι. Αρχικά τα έπλενε αρκετές φορές για να δει πόσο αντοχή έχουν και τελικά βρήκε τον τρόπο να φτιάξει τα πιο ανθέκτικά κρεβατάκια.

Ο Jaeshin και η γυναίκα του φτιάχνουν επίσης παιχνίδια για γάτες.«Από την αρχή έφτιαξα πολλά παιχνίδια με θέμα τον ωκεανό, όπως ο ιππόκαμπος, η θαλάσσια χελώνα και ο καρχαρίας, επειδή οι γάτες αγαπούν τα ψάρια», λέει ο Ha.

«Πραγματικά αμφιβάλλω ότι οι γάτες έχουν ποτέ αλληλεπιδράσει με ιππόκαμπους ή ψάρια κλόουν, αλλά δεν είμαι εδώ για να διορθώσω τον μπαμπά μου όταν διασκεδάζει. Τα κρεβατάκια δίνουν στους γονείς μου ένα σκοπό και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουν πράγματα να κάνουν και είναι κομμάτι της ζωής τους. Και βοηθάνε και τα ζώα» αναφέρει η Christina.

Και αφού ο Ha φτιάξει τα κρεβατάκια τα δίνει στα καταφύγια. Όσα του μένουν τα πουλάει μέσω ίντερνετ και τα χρήματα τα δίνει στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Meow Parlour. Η επιθυμία του είναι να κάνει λίγο πιο εύκολη και πιο ωραία τη ζωή των ζώων αυτών.

Εικόνες CHRISTINA HA

Πηγή:The Dodo – For Animal People

 

@whiskstowhiskers

Chestnut met my dad. Chestnut and his brother came to me after losing their mom, but within a day, Chestnut was all alone. He’s so small and needs to be fed frequently so I brought him with me to my parents’ house and of course, my dad fell in love as soon as he unwrapped the blanket. It’s so rewarding for him to see the animals his work impacts. Chestnut is now a week old and is doing so well. ❤️ #catdadha #orphankitten #bottlebaby #bottlebabykitten #neonatalkitten #kitten #smol #smolbean

♬ original sound – e

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο