Αχιλλέας Μπέος: Τον πειράζει που επανεντάσσονται τα αδέσποτα και που δίνονται τόσα χρήματα για αυτά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το 2015 έκαναν το γύρο του διαδικτύου αδιανόητα σοκαριστικές εικόνες από το καταφύγιο-κολαστήριο του Βόλου, στο οποίο είχαν στοιβαχθεί αμέτρητα σκυλάκια που είχε περισυλλέξει από το δρόμο παράνομα η Δημοτική Αρχή της πόλης. Δήμαρχος: Όπως και τώρα, έτσι και τότε ο γνωστός Αχιλλέας Μπέος.

Ο κύριος Αχιλλέας Μπέος, σε μια πρωτοφανή, εγκληματική, όπως φάνηκε στην πορεία, αδιαφορία για τα πλάσματα αυτά, δεν δίστασε όχι μόνο να κάνει παράνομες περισυλλογές τα βράδια αλλά και να τα βάλει με τους φιλόζωους της πόλης αλλά και με όποιον είχε διαφορετική γνώμη από αυτόν.

Το τι έλεγε στα κανάλια και τα ραδιόφωνα τα θυμόμαστε όλοι. Προκλητικός και χωρίς ίχνος ευαισθησίας, είχε αποφασίσει να εξαφανίσει τα αδέσποτα της πόλης χωρίς να ακολουθεί ποτέ τις νόμιμες διαδικασίες. Με το έτσι θέλω. Και εν μέρει το κατάφερε καθώς εξαφανίστηκαν αμέτρητα σκυλάκια που φρόντιζαν οι κάτοικοι. Πολλά από αυτά δεν βρέθηκαν ποτέ. Το τι έγιναν μόνο αυτός ξέρει. Και οι συνεργάτες του. Γιατί είχε φυσικά συνεργάτες σε όλο αυτό. Κάποια άλλα κλείστηκαν στο περιβόητο καταφύγιο-κολαστήριο στις Γλαφυρές όπου έχει χαρακτηριστεί το Νταχάου των αδέσποτων στο Βόλο.

Η εικόνα των ζώων εκεί δεν περιγραφόταν. Σκελετωμένα σκυλάκια από την ασιτία, άρρωστα, να σέρνονται και πεθαμένα φυτοζωούσαν σε τραγικές συνθήκες, μέσα στο κρύο, το χιόνι και τη βροχή χωρίς να έχουν κάπου να φωλιάσουν.

Το καλοκαίρι δε ήταν για αυτά ένα μαρτύριο καθώς στοιβαγμένα σε άθλια κλουβιά-κελιά ήταν δύσκολο να επιβιώσουν. Πολλά ζωάκια δεν τα κατάφεραν. Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός ενός εγκλήματος της δημοτικής αρχής του Βόλου και προσωπικά του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος ήθελε να κάνει την πόλη, όπως έλεγε,… Μονακό. Για γέλια και για κλάματα.

Υπήρχαν όμως άνθρωποι που δεν ήθελαν να αφήσουν τόσα ζώα στην τύχη τους και έκαναν τα πάντα για να τα σώσουν. Δικαστήρια, καταγγελίες, δημοσιεύματα και επισκέψεις φιλόζωων από την Αθήνα, σε συνεργασία με εθελοντές του Βόλου, οι οποίοι έκαναν σε όλους γνωστό το έγκλημα που συντελείτο σε βάρος των ζώων. Ένα έγκλημα που δυστυχώς, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, πολλοί κάτοικοι του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής γνώριζαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Είτε γιατί δεν τολμούσαν να τα βάλουν με τον Μπέο είτε γιατί απλά δεν τους ένοιαζε.

Τι γίνεται όμως μετά από 6 χρόνια το κυνοκομείο αυτό; Τα πράγματα, για να πούμε την αλήθεια, έχουν αλλάξει. Το καταφύγιο είναι τελείως διαφορετικό και η σημερινή κατάσταση των ζώων δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη του 2015.

Και ο Μπέος; Ο Μπέος αυτοαποκαλείται φιλόζωος. Ναι, όπως διαβάσατε. Μετά από όλη αυτή τη φρίκη έχει το θράσος και αυτοαποκαλείται φιλόζωος. Ό,τι δηλώσεις είσαι άλλωστε σε αυτή τη χώρα.

Έλα όμως που υπάρχει και αυτή η ρημάδα η παροιμία που λέει ο λύκος κι αν εγέρασε…Έτσι σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου που έγινε αυτές τις μέρες ο Μπέος εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και μιλώντας για το θέμα των αδέσποτων είπε: «Υπάρχει εργολαβία και κάθε εννέα μήνες ο δήμος συλλέγει αδέσποτα και τα πηγαίνει στο καταφύγιο στις Γλαφυρές. Ο νόμος όμως ορίζει επιστροφή στο φυσικό περιβάλλον. Πίεσαν οι φιλοζωικές και έβγαλαν έναν νόμο να τα έχουν καλά με όλους. Δεν νομοθετεί ο δήμος. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Σε ένα άλλο δεν σημείο της κουβέντας που είχε να κάνει με το τσιπάρισμα είπε «Εγώ θεωρώ υπερβολικά τα χρήματα που ξοδεύει κάθε χρόνο η δημοτική αρχή, συνολικά 150.00 ευρώ, για τα αδέσποτα. Οι προτάσεις που κάνετε είναι 500.000 ευρώ. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, πεινάει».

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Αλλάζει ο άνθρωπος; Όοοοοοχι! Αδύνατον. Μπορεί να υποκρίνεται αλλά να αλλάξει όχι. Και στην πρώτη ευκαιρία δείχνει ξανά τον εαυτό του. Και το ποιον του.

Τι πειράζει τον φιλόζωο κ. Μπέο; Η επανένταξη των ζώων. Καλύτερα στα μπουντρούμια. Καλύτερα στα κλουβιά, φυλακισμένα όλη τους τη ζωή. Να μη βγαίνουν ποτέ έξω και να πεθάνουν σε ένα μικροσκοπικό, ανήλιαγο κλουβί. Τιμωρημένα. Καλύτερα έτσι αγαπητέ δήμαρχε; Αυτό δεν θα θέλατε; Αυτό δεν θα επιθυμούσατε; Να βγούμε με την απόχη, όπως κάνατε το ’15, και να τα πάρουμε όλα, μωρά, μεγάλα, γέρικα, όλα, και να τα πετάξουμε στα καταφύγια ώστε να μην τα βλέπετε όταν πηγαίνετε βόλτα.

Τι άλλο πειράζει τον φιλόζωο κ. Μπέο; Τα χρήματα που δίνονται για τα ζώα. Επειδή πεινάει κόσμος. Μεγάλο επιχείρημα αυτό. Λες και το ένα αναιρεί το άλλο. Λες και τα χρήματα των αδέσποτων βγήκαν από τα χρήματα των ανθρώπων. Πόσο απαράδεκτη είναι αυτή η σύγκριση και με πόσο άτιμο τρόπο στρέφεις τον κόσμο ενάντια στα ζώα που είναι τα θύματα στην υπόθεση και όχι οι θύτες. Γιατί, αν δεν το κατάλαβες καλά δήμαρχε, εμείς είμαστε οι θύτες. Εμείς τα κάναμε αδέσποτα. Δεν μπορεί, κατά βάθος θα το γνωρίζεις.  Έξυπνο παιδί είσαι. Τι, δεν είσαι;

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Τότε, 2015. Όταν ο κ. Μπέος μαζί με τον υπεύθυνο του καταφυγίου κ. Πολύζο άφηναν τα ζώα να αργοπεθαίνουν, άρρωστα και υποσιτισμένα επειδή ήθελαν να κάνουν το Βόλο Μονακό.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αντωνια Θεοδωροπουλου 30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:38 μμ

Προτείνω λιθοβολισμό στους απανταχού Δημάρχους. Δεν αξίζει κανείς. Οι Τούρκοι έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής των αδέσποτων ζώων. Που να δείτε τα καταφύγια τους μέσα σε υπέροχα μεγάλα προσεγμένα πάρκα. Το πάρκο Τρίτση είναι ιδανικο για καταφύγιο. Το πάρκο στο Γαλάτσι το ίδιο. Στο Θησείο το ίδιο. Τι κάνετε ρε. Ας τους κρεμάσουμε τους κλέφτες.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο