Θεσσαλονίκη: Βρήκαν αδεσποτάκι βαμμένο με μπογιά- Ψάχνουμε ένα σπίτι για αυτό γιατί είναι τόσο φιλικό που κινδυνεύει έξω

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι κίνδυνοι που έχουν τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους είναι αμέτρητοι. Τα άσχημα περιστατικά που τους συμβαίνουν επίσης αμέτρητα. Και για τα περισσότερα αιτία είναι ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος που φέρεται στους αδύναμους με το χειρότερο τρόπο κάνοντας επίδειξη της δύναμής του. Χωρίς ίχνος συμπόνοιας τους προκαλεί πόνο.
Ο λόγος για αυτά ένα συμβάν που αναφέρουν οι εθελοντές της ομάδας ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων και αφορά ένα άκακο και ακίνδυνο αδεσποτάκι, τον Μπόλη.
Ο Μπόλης είναι ένας μικρός λαμπραντοράκος που ζει αδέσποτος στα Μάλγαρα-Κύμινα, που βρίσκονται λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Οι εθελοντές της ομάδας, κάνοντας την καθιερωμένη τους εξόρμηση για να σιτίσουν τα ζώα, τον εντόπισαν βαμμένο με κόκκινη μπογιά. Πιθανώς κάποιος για πλάκα ή δεν ξέρουμε για ποιο λόγο έβαψε το σκυλάκι αυτό.
Δεν είναι το πρώτο περιστατικό όπου κάποιος βάφει ένα ζώο. Πολύ συχνά βλέπουμε ανάλογα περιστατικά, στα οποία, τις περισσότερες φορές, εμπλέκονται μικρά παιδιά ή έφηβοι.
Ο Μπόλης είναι τόσο φιλικός που δεν αντέδρασε. Και αυτό δυστυχώς τον καθιστά εύκολο στόχο. Τα φιλικά ζώα είναι αυτά που κακοποιούνται πιο εύκολα γιατί εμπιστεύονται τους ανθρώπους.
Οι εθελοντές της ομάδας κάνουν έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι για τον όμορφο αυτό σκυλάκο που, λόγω χαρακτήρα, κινδυνεύει στο δρόμο. Γιατί όταν ένα ζώο γίνεται μια φορά στόχος, αυτό είναι πολύ πιθανό να ξανασυμβεί.
Ο Μπόλης είναι 1,5 ετών και ψάχνει ένα σπίτι. Είναι τόσο καλό πλάσμα που σε κοιτάει μέσα στα μάτια και λιώνει. Η τέλεια παρέα.
Αν κάποιος θέλει να τον πάρει από το δρόμο και να του δώσει αγάπη που τόσο έχει ανάγκη ας μιλήσει με τους ανθρώπους της ομάδας  ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων
Τηλ.: 6936 103 202

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο