Τον πήραν ετοιμοθάνατο από το Δήμο Μετεώρων- Έγινε ένας υπέροχος σκύλος και αναζητάει μια μόνιμη αγκαλιά

από Μυρτώ Τζώρτζου
Είναι μερικά ζωάκια που φτάνουν μέχρι το θάνατο και ξαφνικά ένα χέρι τα τραβάει και τα παίρνει αγκαλιά. Και τα σώζει. Είναι τα τυχερά ζώα. Αυτά που συνάντησαν την αγάπη, λίγο πριν το τέλος.
Για ένα τέτοιο ζωάκι θα σας πούμε. Λέγεται Λίο. Ή Λεωνίδας, όπως τον ονόμασαν οι άνθρωποι που τον έσωσαν.
Ο Λίο ήταν ένα ακόμα δύστυχο σκυλάκι του Δήμου Μετεώρων, για το οποίο οι εθελοντές εκεί ζήτησαν βοήθεια από τους ανθρώπους του ΣΠΑΖ ΣΠΑΖ ( Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ,SPAZ Greece).
Μεταξύ ζωής και θανάτου, ο Λίο ήταν μόλις 11 κιλά, άρρωστος από καλαζάρ. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τα λένε όλα. Αφημένος στη μοίρα και τη δυστυχία του γιατί ποτέ κανένας υπεύθυνος δεν ανέλαβε τις ευθύνες του.
Μέχρι που τον ανέλαβαν οι εθελοντές του ΣΠΑΖ και του υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να γίνει καλά. Ο Λίο ήρθε Αθήνα και ξεκίνησε τη θεραπεία του. Με αγάπη και φροντίδα.
Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για αυτόν. Ο αγώνας μεγάλος. Τρεις μήνες πάλεψε. Στάθηκε τυχερός καθώς, όπως χαρακτηριστικά λένε οι εθελοντές, έπεσε στα χέρια της Δήμητρας που τον πήρε για φιλοξενία και τράβηξε διάφορα μαζί του τις πρώτες ημέρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και μέχρι να βεβαιωθούν ότι θα ζήσει.
Ο Λίο-Λεωνίδας έζησε σε πείσμα αυτών που ήθελαν να πεθάνει. Και αναζητάει ένα μόνιμο σπίτι. Μια μόνιμη αγκαλιά.
Είναι περίπου 4-5 ετών, μεσαίο μέγεθος, έχει καταπληκτικό πλέον τρίχωμα και υπέροχα αυτιά. Σε λίγο καιρό θα στειρωθεί και θα είναι τέλειος.
Οι άνθρωποι του ΣΠΑΖ αναφέρουν: «Θα δοθεί μόνο εντός Αττικής με συμβόλαιο υιοθεσίας και μικροτσίπ σε ένα σπίτι για να πάει και ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ από αγάπη.  Τηλ 6945598760 καθημερινά μετά τις 5 ή ΣΚ.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο