Αερομοντελιστής έφτιαξε ειδικό αμαξίδιο για ανάπηρο γατάκι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στα πόδια του στάθηκε για πρώτη φορά ένα παράλυτο γατάκι που φροντίζει μια οικογένεια από τη Λήμνο χάρη στο ειδικό αμαξίδιο που του έφτιαξε ο αερομοντελιστής Κοσμάς Λεϊλετζόγλου, ο οποίος προς τιμήν του ανταποκρίθηκε άμεσα και έσπευσε να βοηθήσει αυτό το πλάσμα  μόλις ενημερώθηκε από το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου γατιού ήταν ιδιάζουσα καθώς  μια κληρονομική ασθένεια του προκάλεσε ατροφία και στα τέσσερα του ποδαράκια με αποτέλεσμα να αδυνατεί να σταθεί όρθιο.

Χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες και δοκιμές ώστε ο Κοσμάς Λεϊλετζόγλου να καταφέρει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο, ιδιαίτερα ελαφρύ, ώστε το γατάκι να σταθεί στα τέσσερα του πόδια.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου αναφέρει σε δελτίο Τύπου: «Πριν κάποιους μήνες το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου δέχθηκε έκκληση για ένα ανάπηρο γατάκι το οποίο φροντίζει μια οικογένεια. Το γατάκι πάσχει από κάποια κληρονομική ασθένεια που έχει προκαλέσει ατροφία και στα τέσσερα ποδαράκια του με αποτέλεσμα να μην έχει σταθεί ποτέ στα πόδια του παρά μόνο να σέρνεται.

Η οικογένειά του το προσέχει και δεν του λείπει η αγάπη και η ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται. Τι θα μπορούσαμε να κάναμε γι’ αυτό το μικρό ζωάκι; Επικοινωνήσαμε με τον Κοσμά Λεϊλετζόγλου, ο οποίος είναι αερομοντελιστής κι έχει κατασκευάσει αρκετές προσωπικές ευρεσιτεχνίες.

Επισκεφθήκαμε το γατάκι κι ο Κοσμάς άρχισε να σχεδιάζει μια κατασκευή που θα το βοηθούσε να σταθεί στα πόδια του. Μετά από αρκετές δοκιμές, επισκέψεις και μετατροπές η κατασκευή ολοκληρώθηκε. Μια κατασκευή που περιλαμβάνει υλικά μοντελισμού και είναι πολύ ελαφριά.

Το γατάκι μας σε όλες τις δοκιμές την προσέγγιζε και δεν τη φοβόταν, παρόλο που κάποιες στιγμές δυσανασχετούσε γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτό. Πρώτη φορά στάθηκε στα πόδια του με τη βοήθεια του ειδικού υφάσματος που το κρατούσε.

Ο Κοσμάς Λεϊλετζόγλου κατασκεύασε ένα ειδικό αναπηρικό καροτσάκι για το γατάκι, κάτι που πρώτη φορά γίνεται στη Λήμνο και μάλιστα με προδιαγραφές αερομοντελισμού. Τώρα το γατάκι χρειάζεται να χρησιμοποιεί το καροτσάκι του συχνά ώστε να το συνηθίσει και να καταλάβει ότι μ’ αυτό θα αποκτήσει μια δόση ανεξαρτησίας.

Το Σωματείο μας ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τον Κοσμά Λεϊλετζόγλου για τις προσπάθειές του και το τελικό αποτέλεσμα» καταλήγει το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο