Αμπελόκηποι, Αθήνα: Διέσωσαν τη γατούλα που είχαν εγκαταλείψει σε πάρκο και καθόταν φοβισμένη μέσα σε φρεάτιο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ευχάριστα είναι τα νέα για τη γατούλα, την οποία κάποιος εγκατέλειψε πριν από μερικές μέρες μαζί με το σπασμένο σπιτάκι της, στο πάρκο της Χωροφυλακής, στην περιοχή των Αμπελοκήπων Αθήνας.
Το ζώο, με την άμεση επέμβαση των εθελοντών της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, πιάστηκε και βρίσκεται σε σπίτι φιλοξενίας.
Τη γατούλα είχε δει μια κυρία περνώντας από εκεί και έκανε έκκληση βοήθειας. Η ίδια προσπάθησε αρχικά να την πιάσει αλλά αυτό ήταν αδύνατον καθώς η γάτα ήταν φοβισμένη και στρεσαρισμένη.
Το ίδιο προσπάθησε και την επόμενη μέρα αλλά και πάλι δεν το κατάφερε. Έτσι την τάισε και έκανε έκκληση για βοήθεια μέσω Facebook. Στη συνέχεια έστειλε μήνυμα στην Alma Libre. Η ανταπόκριση των παιδιών της ομάδας ήταν άμεση. Στο σημείο έτρεξε η εθελόντρια Elen Konte.
Το ζώο εντοπίστηκε να κρύβεται φοβισμένο εντός φρεατίου, το οποίο διέσχιζε κατά μήκος το πάρκο και δεν προσεγγιζόταν. Άμεσα στήθηκε παγίδα με τροφή. Οι εθελοντές έμειναν σε απόσταση για να πάει το γατί να φάει. Η διάσωση ήταν τελικά επεισοδιακή.
Οι άνθρωποι της Alma Libre γράφουν στην ανάρτησή τους:
“Η Χριστίνα, η Αθηνά και η Αγγελική βρίσκονταν μαζί μας καθόλη τη διάρκεια της επεισοδιακής προσπάθειας, η οποία πραγματικά έφτασε στο επίπεδο του σουρεαλισμού, όχι μόνο λόγω των καμωμάτων του γατιού, που αρνείτο να μπει στην παγίδα, παρόλο που πεινούσε, και μας κορόιδευε στην κυριολεξία βγαίνοντας από το φρεάτιο και κόβοντας βόλτες γύρω, αλλά και λόγω των τραγελαφικών συμβάντων με περαστικούς- παππούδες, γιαγιάδες, παιδιά και σκυλιά, καθώς παρόλο που κάναμε συνεχώς τους τροχονόμους, εκείνοι παρεμπόδιζαν επανειλημμένως την όλη επιχείρηση.
Ύστερα από πολλές ώρες υπομονής και επιμονής το πανέμορφο γατάκι πιάστηκε στην παγίδα, μέσα στην οποία μπήκε πολύ διστακτικά. Πλέον βρίσκεται στο ζεστό σπιτάκι που του προσέφερε η Αθηνά και είναι ασφαλές!”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο