Χασιά, Πάρνηθα: Εθελόντρια μαζί με τον αντιδήμαρχο ανέβηκαν στο βουνό να ταΐσουν τα αδεσποτάκια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ και παντού επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες. Τα αδέσποτα δυστυχώς παλεύουν να επιβιώσουν έξω στο κρύο και τον αέρα. Για αυτό τώρα περισσότερο από ποτέ έχουν την ανάγκη μας.
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τα βοηθήσουμε. Να φιλοξενήσουμε κάποιο ή κάποια από αυτά. Ή έστω να ανοίξουμε ένα χώρο ώστε να προστατευτούν προσωρινά. Να τους βάζουμε φαγητό γιατί είναι δύσκολο να βρουν και το έχουν μεγάλη ανάγκη για να αντιμετωπίσουν το κρύο. Να τους φτιάξουμε σπιτάκια, με όποιον τρόπο μπορούμε, ώστε να μπουν μέσα. Με κουβερτούλες και χαλάκια. Και να τα προστατέψουμε από αυτούς που τα χαλάνε και τα εξαφανίζουν. Δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί. Όλες οι γειτονιές έχουν τέτοιους.
Δυστυχώς τις πολύ δύσκολες καταστάσεις τις αντιμετωπίζουν τα ζώα που ζουν στα βουνά. Παγώνουν και δυσκολεύονται να βρουν κατάλυμα και φαγητό. Δύσκολη και η πρόσβαση εκεί των εθελοντών να τα φροντίσουν.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Πάρνηθα, στη Χασιά στο δήμο Φυλής. Αμέτρητα ζωάκια, δύσκολες συνθήκες. Τα σκυλάκια όμως εδώ είναι λίγο πιο τυχερά, για να το πούμε έτσι, από τα άλλα. Γιατί υπάρχει ο φύλακας-άγγελός τους που δεν τα ξεχνάει ποτέ. Πρόκειται για τη γνωστή εθελόντρια Κικη Γιαππαπα, η οποία πηγαίνει όλο το χρόνο να τους βάλει φαγητό και να τα φροντίσει. Τα ζώα είναι πολλά και συχνά φοβικά. Ο αριθμός τους συνέχεια μεγαλώνει καθώς οι εγκαταλείψεις είναι πολλές.
Πριν από μερικές μέρες η εθελόντρια ξύπνησε χαράματα και πήγε στο χιονισμένο αυτό μέρος και άφησε φαγητό για να βρουν τα ζώα. Έχει φτιάξει και κάποια καταλύματα. Η διαδρομή στο χιονισμένο βουνό ήταν δύσκολη.
Ευτυχώς η επόμενη φορά ανάβασης που έγινε σήμερα Κυριακή 23 Ιανουαρίου ήταν πιο εύκολη καθώς πήγε με το αυτοκίνητο του δήμου και τον Σωτήρη Τουμαζάνη, ο οποίος τη βοήθησε. Έτσι έβαλαν πολύ φαγάκι στα ζώα για να περάσουν τις επόμενες μέρες μέχρι να ξαναπάνε.
 Να είναι καλά και οι δύο για αυτή τους την πράξη.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Δείτε τα βίντεο από την πρώτη μέρα που ανέβηκε μόνη της η εθελόντρια 
👁‍🗨

ΒΙΝΤΕΟ 1

ΒΙΝΤΕΟ 2

ΒΙΝΤΕΟ 3

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο