Ταύρος, Αθήνα: Έπιασαν γατούλα που είχε περασμένο στο σώμα της σφιχτά σκληρό χερούλι χάρτινης σακούλας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι εθελοντές της ομάδας διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue δεν σταματάνε ούτε μια μέρα από το να σώζουν ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο και πρέπει να πιαστούν άμεσα. Τα περιστατικά συχνά μπορεί να είναι πάνω από ένα σε μία μέρα.
Έτσι έχουμε μια ακόμα διάσωση γατούλας, αυτή τη φορά στην περιοχή του Ταύρου. Η γατούλα είχε κάτι δεμένο ασφυκτικά στο σώμα της, στο θώρακα.
Η εθελόντρια της ομάδας Elen Konte έσπευσε να βοηθήσει φτάνοντας στο σημείο. Με μεγάλη προσοχή στήθηκε αυτοσχέδια παγίδα με φαγητό και όλοι απομακρύνθηκαν.
Καθώς όλες οι γάτες της αποικίας πλησίασαν, ήρθε και η φοβική μικρή περνώντας μαζί με τις άλλες κάτω από το αυτοσχέδιο. Με συντονισμένες και γρήγορες κινήσεις την κατάλληλη στιγμή, κατάφεραν και την παγίδευσαν με ασφάλεια.
Κατόπιν η γάτα μεταφέρθηκε σε ντρόπερ. Η εθελόντρια την περιόρισε προς τη μια πλευρά και της απέσπασε με προσοχή το αντικείμενο με ψαλίδι. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για χερούλι σκληρής χάρτινης σακούλας που ίσα ίσα χωρούσε το κεφάλι μιας γάτας να περάσει.
Προφανώς, όπως αναφέρει η ομάδα, αρχικά το αντικείμενο θα είχε περάσει στο λαιμό της και στην προσπάθειά της η μικρή να το βγάλει με τα πόδια της, το χερούλι πέρασε και σφήνωσε στο θώρακα.
Ευτυχώς, επειδή η παρέμβαση έγινε άμεσα, δεν της είχε προκαλέσει τραυματισμό ή άλλο θέμα.
Η ομάδα αναφέρει για το περιστατικό: «Ευχαριστούμε την κυρία Μαρία που έκανε τα πάντα για τη μικρή και θα δρομολογήσει και τη στείρωσή της.
Έχει σημειωθεί ουκ ολίγες φορές να αντιμετωπίζουμε ανάλογα περιστατικά με ζωάκια σε άμεσο κίνδυνο ζωής που έχουν σφηνώσει πάνω τους κονσέρβες, σωλήνες, μπουκάλια, βάζα, λάστιχα, κορδόνια, λουριά, χερούλια και ανάλογα αντικείμενα. Δυστυχώς για καιρό κάποια από αυτά μπορεί να περιπλανώνται υποφέροντας σε αυτή την κατάσταση αόρατα μέχρι κάποιος να τα δει και να ευαισθητοποιηθεί. Αν όμως μείνουν αόρατα, βιώνουν αργό και βασανιστικό θάνατο.
Ας ενημερώνουμε και ας πράττουμε κατάλληλα όσο μπορούμε και για την πρόληψη των καταστάσεων αυτών γιατί κάθε απλό «ακίνδυνο» σκουπίδι, παιχνίδι, ακόμη και λουρί, είναι δυνάμει θάνατος για αυτές τις ψυχές».
Δείτε και άλλες διασώσεις της ομάδας
Δάφνη, Αθήνα: Η Alma Libre διέσωσε γατάκι που έπεσε σε ασβέστη και κινδύνευε η ζωή του από τα τοξικά – Petpet.news
Χαλάνδρι: Οι εθελοντές της Alma Libre κατάφεραν και έπιασαν φοβικό γατάκι που ήταν γεμάτο πληγές – Petpet.news
Γλυφάδα: Δύσκολη διάσωση από εθελοντές της Alma Libre μαμάς γάτας και μωρού από υπόνομο (ΕΙΚΟΝΕΣ) 
Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news
Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news
Εθελοντές διέσωσαν φοβικό γατούλη που βρισκόταν στο δρόμο, με το ματάκι του να τρέχει αίμα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο