Απίστευτη διάσωση γάτου που ανέβηκε στο δίχτυ προστασίας, το άνοιξε και κρεμόταν στο κενό

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση-γάτος

Άλλη μια επιτυχημένη διάσωση έκανε η γνωστή εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία έσωσε ένα γατούλη στο κέντρο της Αθήνας που που είχε καταφέρει να αναρριχηθεί σε δίχτυ προστασίας μπαλκονιού και να το παραμερίσει στο πάνω μέρος του με αποτέλεσμα να κρέμεται στο κενό από την εξωτερική του πλευρά και σε ύψος τριών ορόφων.

Στο επείγον αυτό περιστατικό, καθώς κινδύνευε η ζωή του ζώου, υπήρξε άμεση ανταπόκριση ενός εθελοντή της ομάδας. Κάθε λεπτό μετρούσε αντίστροφα και ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να έχανε την ελάχιστη ισορροπία που είχε σε εκείνο το σημείο και να έπεφτε στο κενό.

Ο εθελοντής που πήγε στο σημείο, εκτός των άλλων, έφερε μαζί του και μεγάλο μουσαμά 6Χ4 για την κάλυψη της επιφάνειας στο έδαφος ώστε αν το ζώο έπεφτε στο κενό να μη σκοτωνόταν. Για τον σκοπό αυτό βρέθηκαν δυο διερχόμενοι μαζί με έναν εκ των τριών πυροσβεστών που είχαν ήδη κληθεί και σπεύσει στο σημείο, οι οποίοι ανέλαβαν να κρατήσουν το μουσαμά τεντωμένο.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές δεν υπήρχε πρόσβαση ούτε στο διπλανό ούτε στο από πάνω διαμέρισμα γιατί ήταν ακατοίκητα. Έτσι όποια κίνηση επρόκειτο να γίνει έπρεπε να ήταν από το επίμαχο μπαλκόνι.

Αρχικά υπήρχε η σκέψη να κοπεί το δίχτυ σε κάποιο σημείο, ώστε να βγάλουν στο κενό απόχη με μακρύ κοντάρι ούτως ώστε τουλάχιστον να εξασφαλίσουν ότι ο γάτος αν έπεφτε, δεν θα ήταν στο κενό αλλά μέσα στο δίχτυ της απόχης.

Ο γατούλης όμως φοβισμένος άλλαζε θέσεις μετακινούμενος πάνω στην άκρη του διχτυού με αποτέλεσμα να είναι έτοιμος να πέσει στο κενό ανά πάσα στιγμή.

Η ομάδα αναφέρει:

«Με την απόχη όμως να είναι ακριβώς από πίσω του, ακολουθώντας προσεκτικά τις κινήσεις του, αυτό ήταν αδύνατο. Έχοντας τη σιγουριά αυτή, κατέστη εφικτό να τον κατευθύνουμε προς το σημείο από όπου αρχικά είχε βγει ώστε τελικά με την πίεση του στεφανιού της απόχης να πέσει μέσα στο μπαλκόνι κι από εκεί να τρέξει στο πρώτο δωμάτιο του διαμερίσματος. Στην συνέχεια με συνοπτικές διαδικασίες παγιδεύτηκε με την απόχη και ασφαλίστηκε.

Το δίχτυ του μπαλκονιού άμεσα θα επισκευαστεί σωστά ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Ο γάτος ήταν πρώην αδέσποτος και φιλοξενούμενος και τώρα θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του σε αναζήτηση σπιτιού.
Ευχαριστούμε επίσης το πλήρωμα του περιπολικού 1-27 από τον 1ο πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών για την ανταπόκρισή τους αρχικά αλλά και την υποδειγματική συνεργασία που είχαμε.

Εθελοντής μας που συμμετείχε: Alexis Mantzoros».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο