Σέρρες: Γατούλα πέθαινε στο δρόμο και ο δήμος δεν πήγε να την πάρει- Την ανέλαβαν εθελοντές

από Μυρτώ Τζώρτζου
χτυπημένη-γάτα

Αυτό που βλέπουμε να γίνεται δυστυχώς και αυτή τη χρονιά που διανύουμε είναι η αδιαφορία των δήμων να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε σχέση με τα αδέσποτα. Και ο νέος νόμος αλλά και ο παλιότερος ήταν ξεκάθαροι. Οι δήμοι έχουν την ευθύνη για τα αδέσποτα. Όμως τι κάνουν;

Το τι κάνουν το γνωρίζουν καλά οι ενεργοί εθελοντές που δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν άρρωστα και χτυπημένα ζώα από τους δρόμους. Οι δήμοι αρνούνται να πάνε για ένα περιστατικό και σε κάποιες περιπτώσεις όταν ένας πολίτης τους πάρει για κάτι, τον παραπέμπουν στη φιλοζωική. Στους ανθρώπους δηλαδή που είναι εθελοντές. Που δεν παίρνουν χρήματα για αυτό, σε αντίθεση με τους ίδιους που παίρνουν, αλλά δεν κάνουν τη δουλειά τους.

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι νόμοι υπήρχαν και υπάρχουν. Όμως κανείς δεν τιμωρείται όταν τους παραβεί. Τι να τα κάνουμε τα νέα νομοσχέδια για τα ζώα συντροφιάς όταν η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Ο λόγος για αυτά μια δημοσίευση του Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ για ένα περιστατικό που που για άλλη μια φορά ένας δήμος δεν έκανε τη δουλειά του.

Μια γατούλα πέθαινε αβοήθητη στο δρόμο, στην οδό Ναυάρχου Σταχτούρη. Ήταν πεσμένη κάτω από ένα αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Σερρών από τους πολίτες που την εντόπισαν ώστε να ενημερωθεί ο αρμόδιος από το δήμο. Αλλά τίποτα δεν έγινε. Και η ώρα περνούσε… Ο χρόνος για το ζώο μετρούσε αντίστροφα. Κανείς όμως από τους υπεύθυνους δεν εμφανίστηκε, δεν ενδιαφέρθηκε.

Και έγινε αυτό που γίνεται δυστυχώς στις περισσότερες-σχεδόν σε όλες δηλαδή-περιπτώσεις. Ανέλαβαν οι εθελοντές. Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν το ζώο να πεθάνει. Πήγαν πήραν τη γατούλα και τη μετέφεραν σε κτηνιατρείο. Το ζώο ήταν χάλια. Το έτρωγαν τα σκουλίκια. Έγινε τα απαραίτητα, ενέσιμα, αντιβίωση, καθάρισαν την πληγή και, όπως αναφέρουν, περιμένουν να δουν την πορεία της υγείας της. Και ελπίζουν να μην είναι πολύ αργά.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο