Σκυλάκος υιοθετήθηκε από καταφύγιο και σε όλο το δρόμο κρατούσε το χέρι της νέας του μαμάς- Βίντεο

από Μυρτώ Τζώρτζου
adopt

Μιλώντας για αδέσποτα οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας τα ζώα που βρίσκονται στους δρόμους, τα οποία πραγματικά έχουν την ανάγκη μας. Χρειάζονται φαγητό, νερό, μια στοιχειώδη προστασία. Οι κίνδυνοι εκεί έξω είναι πολλοί. Και ο μεγαλύτερος είναι ο άνθρωπος.

Όμως υπάρχουν και άλλα αδεσποτάκια που μπορεί να έχουν το φαγητό και το νερό τους, όμως η ζωή τους είναι μέσα σε ένα κλουβί. Και νιώθουν απέραντη μοναξιά. Πολλά μάλιστα πέφτουν σε κατάθλιψη. Είναι τα ζώα των κυνοκομείων, τα ζώα που πιστεύουν κάποιοι ότι περνάνε μια χαρά. Ας ρωτήσουν έναν εθελοντή πώς περνάνε αυτά τα πλάσματα μέσα στο κλουβί τους που μπορεί να μην το βλέπει ούτε ο ήλιος. Ζώα που βγαίνουν ελάχιστα βόλτα-αν βγουν-, ζώα που κάνουν σαν τρελά όταν τα επισκέπτεσαι. Και που όταν φεύγεις και αυτά μένουν εκεί, τα βλέμματά τους δεν τα ξεχνάς ποτέ. Ζώα που πεθαίνουν για ένα χάδια και μία αγκαλιά, που ποτέ δεν είχαν και ίσως ποτέ δεν θα έχουν σε όλη τους τη ζωή.

Γιατί μην ξεχνάμε αμέτρητα ζώα περνάνε όλη τους τη ζωή στα καταφύγια και πεθαίνουν εκεί. Ξεχασμένα από όλους. Είναι όμως ζωή αυτό;

Κάποια βέβαια είναι τυχερά. Όπως ο Λόκι, ο οποίος ζούσε στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης Oconee Humane Society στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μια γυναίκα, η Abigail Arellano, σε μια επίσκεψή της εκεί με το σύντροφό της τον επέλεξε. Μεγαλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να του κάνει. Ο Λόκι βγήκε από το κλουβί και η χαρά του δεν περιγραφόταν. Μπήκε στο αυτοκίνητο των νέων του γονιών και ξεκίνησαν για το δρόμο του σπιτιού.

Λίγα λεπτά αφότου έφυγαν από το καταφύγιο, ο σκυλάκος θέλησε να δείξει την ευγνωμοσύνη και τη μεγάλη του χαρά στους ανθρώπους που τον υιοθέτησαν. Έτσι έβαλε το ποδαράκι του στο χέρι της νέας του μαμάς.

Η Arellano κατέγραψε σε βίντεο όλο αυτό και το ανέβασε στο TikTok λέγοντας «Μόλις υιοθέτησα το σκύλο αυτό, ο οποίος μου κρατούσε το χέρι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Είναι τόσο γλυκό αγόρι.» Το βίντεο αυτό έγινε αμέσως viral με πάνω από 7 εκατομμύρια ανθρώπους να το έχουν δει και με 1,5 εκατομμύρια likes.

Πηγή: People.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο