Απίστευτη διάσωση γάτου που εγκλωβίστηκε σε περβάζι 7ου ορόφου πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση γάτας

Μια δύσκολη διάσωση έκανε αυτές τις μέρες η ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Athens, που κλήθηκε να απεγκλωβίσει γάτο σε πολυκατοικία στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ο οποίος με άγνωστο τρόπο είχε βρεθεί μόνος του σε μετέωρο τσιμεντένιο περβάζι στον έβδομο όροφο χωρίς καμία διέξοδο και με το απόλυτο κενό από κάτω του.

Στο σημείο, όπως αναφέρει η ομάδα, μετέβη εθελοντής της που αξιολογώντας την κατάσταση ξεκίνησε τη διαδικασία τοποθέτησης οπλισμένης παγίδας όσο πιο μακριά γινόταν στο περβάζι του γάτου προκειμένου να ασφαλιστεί με τον τρόπο αυτόν. Κάθε άλλη μέθοδος κρίθηκε δυσανάλογα επικίνδυνη για το γάτο με άμεσο τον κίνδυνο της πτώσης του στο κενό.

Μία κατάλληλη για την περίσταση παγίδα ετοιμάστηκε και οπλίστηκε, δέθηκε με σχοινιά σε τέσσερα σημεία και σκεπάστηκε εκ των προτέρων, προκειμένου να αποφύγουν τη δημιουργία στρες στο γάτο που θα τον οδηγούσε να χτυπιέται εντός της παγίδας με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Η ομάδα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η παγίδα με πολλή προσοχή, καθυστερήσεις και υπομονή, κατέβηκε πράγματι στο ύψος του περβαζιού και με ακόμα περισσότερη υπομονή «προσγειώθηκε» ακριβώς στο κατάλληλο σημείο. Σε όλο αυτό το διάστημα ο γάτος ήταν ανήσυχος και άλλαζε συνεχώς θέσεις έχοντας άγχος και ένταση.
Τελικά όμως όλα πήγαν καλά και η παγίδα σύντομα ενέργησε όπως έπρεπε, με το γάτο, αφού ηρέμησε με την απουσία ανθρώπινων βλεμμάτων πάνω του, να παγιδεύεται με ασφάλεια στην παγίδα προσπαθώντας να σβήσει την πείνα του.
Ο γατούλης είναι τώρα ασφαλής μαζί μας. Αύριο θα στειρωθεί με μέριμνα της Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων – Animal Welfare Department City of Athens και μεθαύριο θα επανενταχθεί στη γειτονιά του.
Ευχαριστούμε τον κ. Κρίστη Κουπάτο, ένοικο της πολυκατοικίας, που αντιλήφθηκε το γάτο από το κλάμα του και αναζήτησε βοήθεια για τη σωτηρία του, παρά τους τοίχους στους οποίους έπεσε στα πρώτα του τηλεφωνήματα.

Εθελοντής μας που συμμετείχε: Alexis Mantzoros»

διάσωση γάτας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο