Αριδαία Πέλλας: Κανισάκι ζει μόνιμα δεμένο- Θέλει να το υιοθετήσει κάποιος να σωθεί;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η υιοθεσία ενός ζώου θέλει να έχεις αγάπη για αυτό και μεγάλη υπευθυνότητα. Το ζώο δεν είναι ούτε διακοσμητικό ούτε για να το έχεις μόνιμα δεμένο επειδή δεν το θες, για τους δικούς σου λόγους, να κυκλοφορεί ελεύθερο. Η ελευθερία, όπως συμβαίνει και με εμάς, είναι δικαίωμα του κάθε ζώου. Κανένα ζώο δεν γεννήθηκε για να το κάνουμε εμείς ό,τι θέλουμε. Αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.

Τα δεμένα ζώα στην Ελλάδα είναι μάστιγα. Νησιά, χωριά αλλά και πόλεις είναι γεμάτα από δεμένα ζώα. Μερικά μένουν δεμένα για όλη τους τη ζωή καθώς αυτός που τα έχει αποφάσισε έτσι.

Για ένα τέτοιο ζωάκι, ένα υπέροχο σκυλάκι, κανίς, κάνουν λόγο οι εθελοντές του Συλλόγου Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας “Η Ελπίδα”, οι οποίοι αναφέρουν την ιστορία του κάνοντας παράλληλα έκκληση  για βοήθεια.

Πρόκειται για δεσποζόμενο ζώο που ζει στην Ξιφιανή Πέλλας και το έχει μια ηλικιωμένη γυναίκα με πολλά προβλήματα υγείας. Το ζώο αυτό το είχε ο άντρας της, ο οποίος πέθανε. Η γυναίκα δεν μπορεί να το φροντίσει και αυτό είναι ουσιαστικά όχι μόνο μόνο του αλλά και μόνιμα δεμένο. Το σκυλάκι είναι ανεπιθύμητο.

Η κυρία πρόκειται να πάει σε νοσοκομείο και αργότερα σε συγγενικό πρόσωπο για να τη φροντίσουν. Τι θα κάνει το σκυλάκι;

Οι εθελοντές, οι οποίοι φροντίζουν πολλά ζωάκια που έχουν ανάγκη, θα κάνουν ό,τι μπορούν. Θα το φροντίσουν, θα το τσιπάρουν, θα το εμβολιάσουν, θα το αποπαρασιτώσουν. Όμως το ζώο υποφέρει εκεί αφού είναι πάντα δεμένο και χωρίς φροντίδα.

Είναι αρσενικό 3-4 ετών. Γίνεται έκκληση να βρεθεί κάποιος να πάρει αυτή την ψυχούλα που της αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και να τη σώσει από αυτή την άσχημη και χωρίς νόημα ζωή.

Επικοινωνήστε εδώ 👉 Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας “Η Ελπίδα”

ή στο μέιλ 👉  elpidaaridaia@outlook.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο