Χανιά, κακοποίηση: Έριξαν καυστικό υγρό σε σκύλο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τρία χρόνια μετά τη μετατροπή από τη Βουλή της κακοποίησης ζώου από πλημμέλημα σε κακούργημα, τα ζώα στη χώρα μας συνεχίζουν να κακοποιούνται καθημερινά με το χειρότερο τρόπο. Κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για αυτό αφού κανείς δεν τιμωρείται. Την ευθύνη φυσικά έχουμε και εμείς οι πολίτες που δεν μιλάμε, δεν καταγγέλλουμε τέτοια γεγονότα. Αυτό το βλέπουμε περισσότερο στις μικρές κοινωνίες όπου όλοι γνωρίζονται μρταξύ τους και κανείς δεν μιλάει.

Ένα τέτοιο περιστατικό απίστευτης βαρβαρότητας, όπως μας πληροφορεί Η Προστασία των Ζώων, Χανιά έλαβε χώρα στα Χανιά, στην Κρήτη, όπου κάποιος έριξε καυστικό υγρό στην πλάτη ενός σκύλου.

Ο ράτσας Chow Chow σκυλάκος περιφερόταν σε άθλια κατάσταση χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για αυτό που του συνέβαινε. Το ζώο μεταφέρθηκε μέσω του Δήμου σε κτηνιατρείο έχοντας επιπλέον πάνω στο έγκαυμα σκουλήκια.

Η Προστασία των Ζώων αναφέρει:

Το ζώο χρειάζεται αλλαγές και κτηνιατρική παρακολούθηση μέχρι να επουλωθει η πληγή του.

Είναι αρνητικό σε καλαζαρ, οι αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις του είναι πολύ καλές, είναι αστείρωτο αρσενικό, χωρίς τσιπ, περίπου 5 ετών.

Δεν μπορεί να γυρίσει στο δρόμο και ψάχνουμε #φιλοξενια καθώς δεν υπάρχει κάποιος εθελοντής που να μπορεί να το αναλάβει, λόγω μεγάλου αριθμού ζώων.

 Παρακαλούμε #κοινοποιηστε, #βοηθηστε, έχει ήδη υποφέρει φρικτά από τους πόνους.

Τα υβριστικά σχόλια δε θα βοηθήσουν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο