Αρκούδος Θωμάς: Τον βρήκαν μωράκι ορφανό, να περιφέρεται σαν χαμένος- Σήμερα απολαμβάνει τα κεράσια του στον Αρκτούρο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα υπέροχο βίντεο ανέβασε αυτές τις μέρες ο Αρκτούρος ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTUROS, το οποίο πραγματικά μας έφτιαξε τη διάθεση. Στο βίντεο αυτό ο Θωμάς, το φοβερό και τρομερό ορφανό αρκουδάκι, που περιθάλπει αυτόν τον καιρό η οργάνωση, απολαμβάνει τα κεράσια του. Πόσο έχει μεγαλώσει…

Ο Θωμάς, για όσους δεν ξέρουν, του έδωσαν αυτό το όνομα γιατί βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά- είναι ένας πραγματικός… survivor. Έχασε τη μαμά του για άγνωστους λόγους και περιπλανήθηκε μόνος για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από το μητρικό γάλα, καθώς είναι η κύρια τροφή του. Αυτός, όμως, επιβίωσε τρώγοντας καρπούς και χόρτα! Από τα 11 αρκουδάκια που έχει επανεντάξει στη φύση ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ως τώρα, είναι ο μοναδικός που έζησε για τόσες ημέρες χωρίς τη μητέρα του.

Τον Θωμά είχαν δει τις μέρες του Πάσχα οι κάτοικοι του Πολυπόταμου Φλώρινας να περιφέρεται μόνος του και φοβισμένος. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβαση (ΟΑΕ) ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε αρχικά 28 Απριλίου. Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για ένα αρκουδάκι που ήταν μόνο του μέσα σε χωράφι, έξω από τον Πολυπόταμο. Ωστόσο, έπειτα από λίγο, έφυγε από εκείνο το σημείο.

Και την Κυριακή, 1η Μαΐου, κάτοικοι του χωριού επικοινώνησαν και πάλι με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ λέγοντας ότι ξαναείδαν το μικρούλη στο κέντρο του χωριού. Τον περιόρισαν σε ένα ασφαλές σημείο, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, και περίμεναν να φτάσουν εκεί οι άνθρωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Τον είπαν Θωμά γιατί τον περισυνέλλεξαν τη Κυριακή του Θωμά. Το μετέφεραν στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ο πρώτος έλεγχος έδειξε μόνο ότι ο Θωμάς ήταν υποσιτισμένος. Λογικό άλλωστε αφού ζούσε χωρίς τη μαμά του. Από την πρώτη στιγμή στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ξεκίνησε να τρέφεται με ειδικό παρασκεύασμα γάλακτος, υποκατάστατο του μητρικού, ενώ έδειχνε προτίμηση και σε μικρά κομμάτια φρούτων.

Από τότε μέχρι σήμερα οι άνθρωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ φροντίζουν να μας ενημερώνουν για την πορεία της υγείας του ανεβάζοντας παράλληλα φωτογραφίες και βιντεάκια του. Και παρόλο που δεν έχει περάσει και πολύς καιρός, βλέπουμε ότι ο Θωμάς έχει μεγαλώσει πολύ και σε τίποτα δεν θυμίζει εκείνο το πλασματάκι που όταν το βρήκαν, έμοιαζε με ψεύτικο λούτρινο παιχνίδι.

Η τελευταία φωτογραφία του Θωμά τον δείχνει να απολαμβάνει τα κεράσια του, που, όπως φαίνεται, πρέπει να του αρέσουν πολύ.

Ο Θωμάς θα ενταχθεί στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με σκοπό την επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον σε έναν περίπου χρόνο.

Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε οργανώσεις σαν αυτή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που πραγματικά κάνουν σπουδαίο έργο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTURO.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Ο Θωμάς όταν βρέθηκε στο Μυλοπόταμο, μόνος και φοβισμένος

📷©Al. Karamanlidis/ARCTUROS

👁‍🗨Δείτε ΕΔΩ τον Θωμά να τρώει τα κεράσια του

👁‍🗨ΕΔΩ ένα βίντεο για τις πρώτες μέρες του Θωμά στην περίθαλψη

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο