Αρκτούρος: Μεγάλωσε ο αρκουδάκος Θωμάς που βρέθηκε ορφανός να περιπλανιέται στον Πολυπόταμο Φλώρινας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Θυμάστε τον Θωμά; Το υπέροχο 3 μηνών μωρό αρκουδάκι από τη Φλώρινα που έμεινε ορφανό και περιπλανιόταν μόνο του στον Πολυπόταμο Φλώρινας; Και για καλή του τύχη πήγε στα χέρια των ανθρώπων στον Αρκτούρο καθώς οι κάτοικοι που το είδαν εκεί ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου;

Ο Θωμάς, -οι κάτοικοι του έδωσαν αυτό το όνομα γιατί είχε βρεθεί την Κυριακή του Θωμά- είχε χάσει τη μαμά του και ήταν για 2-3 ημέρες εντελώς μόνος του και απροστάτευτος. Και μάλιστα σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από το μητρικό γάλα, καθώς είναι η κύρια τροφή του. Ο Θωμάς είχε επιβιώσει τρώγοντας καρπούς και χόρτα!

Ο αρκουδάκος μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ήταν λίγο αδυνατούλης και υποσιτισμένος, όμως σε άριστη υγεία! Από την πρώτη στιγμή άρχισε να τρώει ειδικό παρασκεύασμα γάλακτος, υποκατάστατο του μητρικού.

Η ιστορία του αλλά και οι φωτογραφίες του έγιναν viral. Και ποιος δεν ξετρελάθηκε μαζί του. Ήταν σαν ψεύτικος, σαν λούτρινο αρκουδάκι. Με μια απίστευτη φατσούλα.

Από τότε μέχρι σήμερα οι άνθρωποι του Αρκτούρου τον φροντίζουν. Και εκείνος μεγάλωσε. Η φωτογραφία που δημοσιοποίησαν είναι ενδεικτική. Το μικρό εκείνο πλασματάκι γίνεται σιγά σιγά ένας κανονικός αρκούδος. Ο οποίος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με σκοπό την επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον σε ένα περίπου χρόνο.

Οι πολίτες ή εταιρείες που επιθυμούν να υποστηρίξουν την ανατροφή του μπορούν να υιοθετήσουν συμβολικά τον Θωμά μέσα από το παρακάτω link https://www.arcturos.gr/adoption/thomas.

Ο Αρκτούρος είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών.

Μέσα στις δράσεις του Αρκτούρου είναι επίσης και η εκπόνηση επιστημονικών μελετών, η παροχή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στα ζητήματα βιοποικιλότητας και αειφορίας, ενώ προσπαθεί να ασκεί πολιτική πίεση βασιζόμενος σε ολοκληρωμένα προγράμματα και λύσεις.

Arcturos.gr | ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Δείτε👀 τα υπέροχα βίντεο:

Οι πρώτες μέρες του Θωμά στην περίθαλψη

Το πρώτο του μπανάκι ❤

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο