Άρτα: Μετά από μήνες εθελόντρια έπιασε τελικά το παρατημένο γεμάτο πληγές, σκουλήκια και αίματα σκυλάκι- Μακάρι να ζήσει

από Μυρτώ Τζώρτζου

Κατάφερε μετά από αγώνα και προσπάθειες και χωρίς ούτε μία στιγμή να σκεφτεί να τα παρατήσει η εθελόντρια Katerina Lampraki Aletra και έπιασε ένα εξαθλιωμένο αρσενικό σκυλάκι, κυνηγόσκυλο, που περιφερόταν στη Ρόκκα Άρτας. Πρόκειται για άλλο ένα θύμα, όπως φαίνεται, κάποιου ασυνείδητου κυνηγού.

Το σκυλάκι βρέθηκε παρατημένο στην περιοχή. Ήταν σε άθλια κατάσταση και πολύ φοβισμένο, κάτι που έκανε το πιάσιμό του ιδιαίτερα δύσκολο. Το ένα του μάτι γεμάτο σκουλήκια. Το κορμί του γεμάτο πληγές. Το στόμα του έσταζε αίμα.

Όπως η ίδια αναφέρει όλοι γνώριζαν την ύπαρξή του. Αλλά δεν το ήθελαν. Το προσπερνούσαν. Τους τρόμαζε η όψη τους. Ίσως χαλούσε και τη αισθητική τους. Δεν έχουν τέλος η σκληράδα και η αδιαφορία του ανθρώπου. Αντί να βοηθήσεις ένα πλασματάκι που έχει ανάγκη, του γυρίζεις την πλάτη. Μπορείς να το κάνεις αυτό;

Η εθελόντρια έκανε αρκετές προσπάθειες για μήνες να προσεγγίσει το ζώο. Η ίδια αναφέρει σε μια συγκινητική ανάρτηση: «Και ήρθε η μέρα που τελικά με άφησες να τα καταφέρω να σε πιάσω. Που σχεδόν εσκεμμένα παραδόθηκες στα χέρια μου μετά από τόσους μήνες προσπάθειας. Είμαι σίγουρη, λόγω της φοβικότητάς σου ότι πέρασες όλη σου τη ζωή σε ένα κλουβί. Κάποιου “φυσιολάτρη κυνηγού” πιθανότατα.

Δεν ξέρω πόση ζωή σου μένει ακόμα. Όλοι γνώριζαν την ύπαρξή σου, εκεί που σε παράτησε. Όλους τους ενοχλούσες. Τους τρόμαζες γιατί έμοιαζες γέρος και άρρωστος. Σήμερα με άφησες να σε πάρω για πρώτη φορά στην αγκαλιά μου. Με άφησες να σε χαϊδέψω. Το ένα σου μάτι γεμάτο σκουλήκια. Το κορμί σου γεμάτο πληγές. Το στόμα σου έσταζε αίμα. Συγγνώμη φίλε μου. Συγγνώμη για το είδος μας. Εύχομαι ο άνθρωπος που σε είχε να καταλάβει σε βάθος πόσο άτιμος ήταν ο τρόπος που σου φέρθηκε.

Τώρα αν προλάβεις, θα πας στη μεγάλη αγκαλιά της Anna Maria Zafeiriadou και ΙΣΩΣ να ζήσεις στιγμές απόλυτης αγάπης και αφοσίωσης, όπως ποτέ σου δεν έζησες. ΑΝ προλάβεις. Εμείς, για αυτό προσευχόμαστε να ξέρεις….»

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στην εθελόντρια που όχι μόνο το έπιασε αλλά το έβαλε σκοπό να σώσει και δεν τα παράτησε όταν προσπάθησε αρχικά και δεν τα κατάφερε. Για το δύστυχο αυτό πλασματάκι τι να πούμε; Ένα μόνο: Ευχόμαστε με όλη μας την ψυχή να τα καταφέρει.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

ΒΙΝΤΕΟ
👉Και όμως ο σκυλάκος μετά από μήνες πιάστηκε
👉🏻Επιτυχία διάσωσης 
👉Κατά τη μεταφορά του στο κτηνιατρείο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο