Αθήνα: Παράτησαν σκυλάκι μέσα σε ένα καρότσι λαϊκής

από Μυρτώ Τζώρτζου
skylaki

Δυο μέρες μέσα σε καρότσι λαϊκής στη Λένορμαν, στο κέντρο της Αθήνας, βρισκόταν ένα μικρό σκυλάκι, το οποίο, όπως αποδείχτηκε, κάποιος είχε εγκαταλείψει εκεί.

Πηγαίνοντας ένας κύριος στη δουλειά του εντόπισε το καρότσι με το ζώο μέσα και ενημέρωσε το Save a Greek Stray | Oropós. Στο σημείο πήγε εθελοντής και πήρε το σκυλάκι όπου το ανέλαβε η οργάνωση. Πρόκειται για θηλυκό κουταβάκι, το οποίο μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του καθώς έχει έντονη διάρροια.

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό πώς μπορεί κάποιος να εγκαταλείπει ένα ζώο-και μάλιστα μωρό- στο δρόμο. Είναι επίσης λυπηρό που το μικρό έμενε εκεί μέσα για 2 μέρες και ενώ το έβλεπαν δεν πήγε κανείς να το βοηθήσει.

Η πρώτη ανακοίνωση του Save a Greek Stray:

«Μας ενημέρωσαν για ένα σκυλάκι εγκαταλελειμμένο μέσα σε ένα καρότσι λαϊκής, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην οδό Λένορμαν. Ο κύριος που μας κάλεσε το πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά του μας είπε ότι μάλλον μοιάζει με κουτάβι, και ότι ένας γείτονας του είπε πως το σκυλί ήταν εκεί, μέσα στο καρότσι, επί δύο συνεχόμενες ημέρες. Πήγε εθελοντής μας που έτυχε να βρίσκεται κοντά, και βρήκε αυτό που βλέπετε. Αυτή τη στιγμή ειλικρινά δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Έχουμε πάθει σοκ και, εκτός αυτού, έχουμε και εμείς τόσες απορίες όσες και εσείς. Είναι θηλυκό και είναι πράγματι κουτάβι. ΔΕΝ δίνεται για υιοθεσία ακόμα, και δεν το ανεβάζουμε για να βρει σπίτι. Εκκρεμούν έλεγχος για τσιπ και θέματα υγείας λόγω έντονης διάρροιας. Θα ενημερώσουμε στην πορεία για την οποιαδήποτε εξέλιξη.»

Η τελευταία ενημέρωση: «Το κουτάβι που βρέθηκε χθες στον Κολωνό είναι κοριτσάκι και είναι περίπου τεσσάρων μηνών. Έχει μικροτσίπ που δεν είναι καταχωρημένο. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα σκυλί αγορασμένο. Πιθανότατα είναι εισαγωγή και προέρχεται από κάποιο φτηνό και άθλιο εκτροφείο. Το καροτσάκι της λαϊκής μέσα στο οποίο βρέθηκε είναι ολοκαίνουριο και αχρησιμοποίητο, λες και αγοράστηκε μόνο για αυτό το σκοπό. Μέσα, εκτός από το κουτάβι, ήταν κουβέρτες, μια πάνα και τα παιχνίδια της, και δίπλα στο καρότσι ήταν και ένα ανοιγμένο πακέτο μιας πολύ καλής ξηράς τροφής για κουτάβια.Η ηλικία της και το γεγονός ότι εγκαταλειφθηκε τέλη Γενάρη μάς κάνουν να πιστεύουμε πως είναι ένα από τα άπειρα χριστουγεννιάτικα “δώρα” που αγοράζονται για ένα παιδάκι, για μια ηλικιωμένη μαμά που οι συγγενείς θεωρούν ότι χρειάζεται ένα “μικρό σκυλάκι για μέσα στο σπίτι για συντροφιά”, για μια σύντροφο που πάντα ήθελε τσιουάουα, ή που νόμιζε ότι ήθελε. Έτσι όπως δωρίστηκε με όλα της τα προικιά, έτσι και εγκαταλείφθηκε, γιατί η συμβίωση με ένα κουτάβι περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από χαριτωμένα αξεσουάρ, όσο μικροσκοπικό και ακριβό και να είναι το σκυλί. Η κατάστασή της φαίνεται για την ώρα σταθερή. Δεν δίνεται για υιοθεσία ακόμα. Φιλοξενείται από εθελοντή μας, και εάν πάει καλά και ξεπεράσει όλους τους κινδύνους πιθανών νοσημάτων που εγκυμονούν για τα κουτάβια αυτής της ηλικίας, θα αναζητήσει το παντοτινό της σπίτι αφού φτάσει στην κατάλληλη ηλικία και στειρωθει από εμάς.»

Μπορεί να είναι εικόνα σκύλος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο