Αυτός είναι ο μικρότερος σκύλος στον κόσμο- Ζυγίζει μόνο 553 γραμμάρια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η Pearl, ένα σκυλάκι τσιουάουα, ανακηρύχθηκε ο μικρότερος σκύλος στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Κτηνίατρος στο νοσοκομείο ζώων Crystal Creek στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου γεννήθηκε η Pearl, χρησιμοποίησε ένα ειδικό μετρητή σκύλων για να διαπιστώσει ότι το ύψος της ήταν μόλις 9,14 εκατοστά και το μήκος της 12,7 εκατοστά. Αυτές οι διαστάσεις σημαίνουν ότι είναι κοντύτερη από ένα συνηθισμένο τηλεχειριστήριο τηλεόρασης και έχει μήκος περίπου όσο ένα χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου.

Διαδέχεται τη “Miracle” Milly, τη θεία της, η οποία κατείχε το ρεκόρ αφού μετρήθηκε στα 9,6 εκατοστά.  Ζύγιζε λιγότερο από 30 γραμμάρια όταν γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, λίγο πριν από τον θάνατο της Milly. Έκτοτε έχει ανέβει στα 553 γραμμάρια, εν μέρει χάρη στην προτίμησή της στο κοτόπουλο, τον σολομό και άλλες παρόμοιες «υψηλής ποιότητας τροφές» ανέφερε η κηδεμόνας της, Vanesa Semler, σε δήλωσή της. «Είμαστε ευλογημένοι που την έχουμε και που έχουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ και να μοιραστούμε με τον κόσμο αυτά τα καταπληκτικά νέα» πρόσθεσε η Semler, η οποία ήταν κηδεμόνας και της Milly.

Το Γκίνες παρουσίασε πρόσφατα την Pearl στο πλατό του τηλεοπτικού σόου ταλέντων της στο Μιλάνο. Η Semler μετέφερε το σκυλί της σε ένα περίτεχνο κάθισμα σε σχήμα πασχαλινού αυγού και είπε ότι οι δυο τους είχαν μόλις κάνει βόλτα στο Μιλάνο για ψώνια. Αποκαλώντας το κατοικίδιό της «λίγο ντίβα», τη χαρακτήρισε «μικρή σαν μπάλα» και μετά βίας ψηλότερη από ένα φλιτζάνι τσαγιού. Η Pearl παρέμεινε ήρεμη παρότι το κοινό την καταχειροκροτούσε, γεγονός που εντυπωσίασε επειδή τα τσιουάουα έχουν τη φήμη ότι είναι ζωηρά και οξύθυμα. Σύμφωνα με τη «μαμά» της, η Pearl παραμένει παιδί στην καρδιά, παρότι θα κλείσει σύντομα τα 3.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο