Όμορφα σπιτάκια για τα αδέσποτα έβαλε ο δήμος Βύρωνα

από Μυρτώ Τζώρτζου
αδέσποτα- δήμος Βύρωνα

Υπέροχα σπιτάκια για τα αδέσποτα έβαλε ο δήμος Βύρωνα, όπως μας πληροφορεί η ομάδα Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα, ενώ σκοπεύει να βάλει και άλλα. Βέβαια καλό θα ήταν να είχαν μπει πιο νωρίς, όταν ο καιρός ήταν άσχημος, αλλά ας μην είμαστε γκρινιάρηδες.

Η ζωή ενός αδέσποτου είναι απίστευτα δύσκολη καθώς τα ζώα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλούς κινδύνους με μεγαλύτερο φυσικά τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος τα σκοτώνει με το αυτοκίνητο, τα πυροβολεί, τους πετάει δηλητήρια και τα κακοποιεί. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία στο να βρουν κατάλυμα και τροφή, τις διάφορες αρρώστιες που μπορεί να αποκτήσουν, καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολα είναι για αυτά τα πράγματα. Άλλωστε ξέρουμε ότι ο μέσος όρος ζωής ενός ζώου στο δρόμο είναι 2 με 3 χρόνια.

Για τα αδέσποτα την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο άνθρωπος καθώς είναι αυτός που τα έκανε αδέσποτα.

Είτε μη στειρώνοντας το σκύλο του και αφήνοντάς τον να περιφέρεται στο δρόμο είτε πετώντας ο ίδιος τα μωρά που θα γεννήσει. Καθημερινά οι εθελοντές βρίσκουν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας πεταμένα νεογέννητα ζώα. Τα αδέσποτα δεν φύτρωσαν ξαφνικά μια μέρα. Εμείς έχουμε την αποκλειστική ευθύνη.

Για αυτό καλοδεχόμαστε τις ενέργειες των δήμων, όταν τοποθετούν στα όρια του δήμου τους σπιτάκια ή ταΐστρες και ποτίστρες.

Το μόνο που μένει είναι να ελπίσουμε ότι δεν θα καταστραφούν από κάποιους απολίτιστους συμπολίτες μας όπως έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο