Αυτός είναι ο Μήτσος, ο αδέσποτος γατούλης, που υιοθέτησε και φροντίζει γνωστό σούπερ μάρκετ στην Κρήτη

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ήρθε η ώρα να σας γνωρίσουμε τον Μήτσο. Ο φοβερός και τρομερός αυτός γάτος, όπως μαθαίνουμε από την Emmanouela Kardoulaki, ζει μόνιμα στα κεντρικά γραφεία των γνωστών σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη στο Ηράκλειο Κρήτης. Ανέμελος και χαλαρός, περνάει τη μέρα του αραγμένος όπου θέλει.
Ο τυχερός πρώην αδέσποτος Μήτσος είναι υιοθετημένος από τους ανθρώπους του σούπερ μάρκετ. Εμβολιασμένος, στειρωμένος, με πρωτοβουλία της ιδιοκτησίας, τρώει, πίνει, παίζει, χαίρεται και γενικώς περνάει ζωή και κότα, σε ένα χώρο που όλοι τον αγαπούν και τον προσέχουν. Μένει στα γραφεία των εργαζόμενων και παίρνει συνέχεια χάδια.
Ο άνθρωπος πίσω από το κατάστημα, ο κ. Μηνάς μαζί με την κόρη του Χριστίνα, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, τόσο με τους ανθρώπους όσο και με τα αδέσποτα. Κάτι που δείχνουν έμπρακτα. Έχουν επίσης υιοθετήσει και άλλα σκυλάκια και γατάκια.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να προβάλλουμε κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα. Ειδικά τώρα το χειμώνα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές, τον αέρα και τα χιόνια, η φροντίδα των αδέσποτων είναι επιτακτική ανάγκη. Ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν.
Δυστυχώς ξέρουμε ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν θέλουν τα αδέσποτα κοντά στο μαγαζί τους. Πόσο μάλιστα να τα έχουν και μέσα. Τα διώχνουν και είναι επιθετικοί με αυτά.
Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Και για αυτές τις εξαιρέσεις θέλουμε να μιλάμε.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Emmanouela Kardoulaki

Katerina Zaimaki
Δείτε και αυτά:
Χαλάνδρι: Τουριστικό γραφείο έχει υιοθετήσει αδέσποτες γατούλες που είχαν ανάγκη- Και σε περιμένουν μέσα – Petpet.news
Αδεσποτάκι μας καλωσορίζει σε κατάστημα στη Λαμία- Το έχουν μέσα στη ζεστασιά – Petpet.news
Ζωγράφου: Κατάστημα έχει διασώσει γατούλες και τις έχει μέσα προστατευμένες – Petpet.news
Αγ. Ιωάννης Αθήνα: Κατάστημα υιοθέτησε αδέσποτη γατούλα και εκείνη αράζει ανέμελη στη βιτρίνα – Petpet.news
Μεζεδοπωλείο στην Καστοριά έβαλε ένα όμορφο σπιτάκι για μια γιαγιούλα σκυλίτσα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο