Μπήκαν ταϊστρες για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα στο κέντρο της πόλης της Σητείας οδήγησε το Δήμο και την Τοπική Κοινότητα Σητείας στο να τοποθετήσουν ταΐστρες σε διάφορα σημεία της πόλης. Έτσι, το όραμά τους έγινε πράξη σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας, ο οποίος συμβολικά, χορήγησε τις ταΐστρες.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο 8 ταΐστρες για τα αδέσποτα έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, με τα αποτελέσματα, όπως ανέφερε η κ. Πλατανάκη Ελένη, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σητείας, μιλώντας στο neakriti.gr, να είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Αρχικά, σύμφωνα με την κ. Πλατανάκη, τα αδέσποτα έχουν σταματήσει να τριγυρνάνε πεινασμένα καθώς πλέον έχουν νερό και τροφή, ενώ, το γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί 8 διαφορετικά σημεία της Σητείας για την τοποθέτηση των ταϊστρών, έχει μειώσει και την εμφάνιση «αγελών» των αδέσποτων σκυλιών.

Βέβαια, οι δράσεις του Δήμου για τα αδέσποτα δε σταματούν εκεί: Όπως ανέφερε η κ. Πλατανάκη, η Τοπική Κοινότητα έχει προχωρήσει σε σύμβαση με κτηνίατρο της περιοχής, ο οποίος παρέχει άμεση βοήθεια για τα αδέσποτα, σε περίπτωση ανάγκης, καθώς έχει αναλάβει τον εμβολιασμό και τη φαρμακευτή αγωγή τους.

Ενώ, προ των πυλών είναι ακόμη μία πρωτότυπη πρωτοβουλία για τα αδέσποτα της Σητείας! Πρόκειται για μία αυτόματη ταΐστρα, η οποία θα λειτουργεί με… πλαστικά μπουκάλια, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την περιβαλλοντική συνείδηση των δημοτών της πόλης.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι χωρίς τη συμβολή των πολιτών, η συγκεκριμένη δράση δεν θα είχε αποτέλεσμα, αφού, όπως αναφέρει η κ. Πλατανάκη, πέρα από τις χορηγίες για τροφή, υπάρχουν πολλοί εθελοντές από φιλοζωικά σωματεία, αλλά και απλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες που γεμίζουν τις ταΐστρες με καθαρό νερό και φαγητό, ενώ αναλαμβάνουν και την καθαριότητά τους.

Τέλος η κ. Πλατανάκη καλεί τους πολίτες να δουν από κοντά τις όμορφες αυτές πρωτοβουλίες για τα αδέσποτα και να παραβρεθούν σε ένα τετραήμερο, με πολλές δράσεις, χορό, τραγούδι και παράδοση, από την Παρασκευή 16 μέχρι τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

Πηγή: http://www.cna.gr/

Αρχική

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο