Χαλάνδρι: Τουριστικό γραφείο έχει υιοθετήσει αδέσποτες γατούλες που είχαν ανάγκη- Και σε περιμένουν μέσα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όλο και περισσότερα καταστήματα, όπως βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, γίνονται φιλικά στα αδέσποτα και ανοίγουν τις πόρτες του για αυτά. Είναι πραγματικά μια διαπίστωση που κάνουμε, η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν σπάνια έβλεπες μαγαζί που να έβαζε ζωάκια μέσα.
Για να λέμε όμως και τα πράγματα όπως είναι η πλειοψηφία των μαγαζιών δεν θέλει τα αδέσποτα. Το ζούμε καθημερινά. Κάποια μάλιστα από αυτά κάνουν τα πάντα για να τα διώξουν από έξω. Δεν μιλάμε για μέσα. Δεν τα θέλουν ούτε έξω. Για να μην πούμε για πολλές ταβέρνες σε όλη την Ελλάδα που τα εξοντώνουν με φόλες επειδή πλησιάζουν το μαγαζί τους να φάνε κάτι.
Όμως βλέπουμε ότι κάτι αλλάζει σιγά σιγά. Από την πρώτη στιγμή εμείς εδώ το petpet.news θεωρήσαμε σημαντικό να προβάλλουμε κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα. Η αδέσποτη ζωή, όπως γνωρίζουμε, ενέχει αμέτρητους κινδύνους. Τα αδέσποτα τη μια μέρα ζουν, την άλλη εξαφανίζονται. Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε, έχουν δυστυχώς μέσο όρο ζωής 2-3 χρόνια. Αξίζει λοιπόν να αναφέρουμε αυτούς που ανοίγουν τις πόρτες των καταστημάτων τους για να τα φροντίσουν και να τα προστατέψουν. Να βρουν ένα καταφύγιο.
Ένα τέτοιο μέρος είναι και η επιχείρηση Marathon Travel, στο Χαλάνδρι. Η ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού αυτού γραφείου Angelika Geronikola είναι ιδιαίτερα φιλόζωη και βοηθάει τα αδέσποτα.
Η ίδια αναφέρει ότι στο χώρο εκεί δημιούργησαν μια μεγάλη γατο-οικογένεια, έχοντας υιοθετήσει από το δρόμο γατάκια με δυσκολίες, άρρωστα και άλλα που είχαν ανάγκη. Η πιο κάτω μάλιστα απίστευτη φωτογραφία τα λέει όλα από μόνη της.
Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται 60 χρόνια στον τουρισμό. Τα γραφεία τους ήταν στο κέντρο αλλά τα τελευταία 6 χρόνια μεταφέρθηκαν στο Χαλάνδρι. Αυτό που κάνουν είναι μοναδικό. Τι πιο όμορφο και χαλαρωτικό να εργάζεσαι σε ένα χώρο μαζί με ζωάκια που το μόνο που κάνουν είναι να σου δίνουν ατελείωτη αγάπη;
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο