Ένα καφέ στη Θεσσαλονίκη έβαλε στην αυλή του διώροφη κατασκευή με 10 σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Τα μαγαζιά που αγαπούν και φροντίζουν αδέσποτα ζωάκια γίνονται όλο και περισσότερα. Αυτό είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Οι εικόνες με φροντισμένα ζωάκια που βρίσκουν μια γωνίτσα να κάτσουν μέσα σε ένα μαγαζί και να προστατευτούν είναι πολύ συγκινητικές. Και όλο και πιο συχνές. Βέβαια αυτή είναι η μία πλευρά.
Δυστυχώς, και αυτή είναι η αλήθεια, τα περισσότερα μαγαζιά δεν είναι φιλικά προς τα αδέσποτα. Τα διώχνουν από έξω και τα απομακρύνουν όσο περισσότερο μπορούν από το μέρος τους. Και επίσης γκρινιάζουν στους εθελοντές που τα φροντίζουν εκεί. Για να μην αναφέρουμε και τις φόλες που ρίχνουν διάφοροι ιδιοκτήτες από ταβέρνες ώστε να μην πλησιάζουν εκεί τα ζώα και ζητούν φαγητό.
Πριν από λίγα χρόνια, για παράδειγμα, στις ταβέρνες του Ασπρόπυργου, στη θάλασσα, βρέθηκαν μια μέρα αμέτρητα σκοτωμένα ζώα, τα οποία, όπως λένε ανώνυμες καταγγελίες, τα είχαν ξεκάνει οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εκεί γιατί θεωρούσαν ότι ενοχλούν τους πελάτες τους. Το ίδιο συνέβη και συμβαίνει και αλλού.
Όμως ας μείνουμε στο αισιόδοξο κομμάτι των μαγαζιών που αγαπούν και φροντίζουν τα ζωάκια του δρόμου, που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.
Ένα λοιπόν τέτοιο μαγαζί, όπως μαθαίνουμε από τον Γιώργος Φιλοζωικό προφίλ, είναι και το καφέ Little Big House που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Οι φιλόζωες ιδιοκτήτριες του καφέ φροντίζουν τις αδέσποτες γατούλες που βρίσκονται εκεί. Και η αγάπη τους για αυτές τις πήγαν και ένα βήμα πιο πέρα καθώς παρήγγειλαν από τους ανθρώπους του καταστήματος Catoikies να τους κατασκευάσουν για την αυλή τους μια διώροφη κατασκευή με 10 γατοσπιτάκια. Για να βρίσκουν ζεστασιά και ασφάλεια οι γατούλες.
Όπως βλέπουμε και στις πιο κάτω φωτογραφίες, τα σπιτάκια αυτά είναι πραγματικά πανέμορφα. Και, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Catoikies, έχουν κατασκευαστεί με ξύλο, κατάλληλο για εξωτερικό χώρο, έχουν χωρίσματα και διαθέτουν και μόνωση για να ζεσταίνονται οι γατούλες.
Μπράβο σε όλους. Η ιδέα είναι υπέροχη.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε και αυτά
Χαλάνδρι: Τουριστικό γραφείο έχει υιοθετήσει αδέσποτες γατούλες που είχαν ανάγκη- Και σε περιμένουν μέσα – Petpet.news
Αδεσποτάκι μας καλωσορίζει σε κατάστημα στη Λαμία- Το έχουν μέσα στη ζεστασιά – Petpet.news
Γατούλα κάθεται μέσα σε κατάστημα Σκλαβενίτη για να αποφύγει το κρύο και τη βροχή- Είναι στην υποδοχή – Petpet.news
Γαλάτσι: Κατάστημα υιοθέτησε αδέσποτο γατούλη και αυτός κάθεται και αράζει χαλαρός στη βιτρίνα – Petpet.news
Αιγάλεω: Κατάστημα φιλοξενεί δύο αδεσποτάκια, μια γέρικη σκυλίτσα και ένα μικρό γατάκι – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Όλγα 24 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:29 πμ

Εύχομαι να βρεθεί σύντομα οικογένεια για την ψυχούλα

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο