Χολαργός: Φεύγουν επιτέλους τα ζώα που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες στο πάρκο της Περικλέους- Πάνε σε φάρμα διάσωσης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μετά από πολλές προσπάθειες των φιλόζωων πολιτών του Χολαργού, όπως μαθαίνουμε από τους Φίλοι ζώων Παπάγου-Χολαργού, τα πτηνά, τα πουλιά και τα άλλα ζώα του πάρκου της Περικλέους θα φύγουν από εκεί και θα μεταφερθούν σε φάρμα διάσωσης.

Η μεταφορά τους εγκρίθηκε αυτές τις μέρες από το ΔΣ του Δήμου.

Η κατάσταση στο πάρκο εκεί ήταν πολύ άσχημη για τα ζώα αυτά καθώς ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, σε ένα μέρος που ήταν σαν φυλακή. Με βρώμικο νερό, βρώμικο χώρο. Οι εθελοντές των Φίλων ζώων Παπάγου-Χολαργού αναφέρουν:

«308 πολίτες έγιναν η φωνή των πτηνών του Πάρκου της Περικλέους που επιτέλους ακούστηκε!! Ελευθερώνονται από την αιχμαλωσία τους και μεταφέρονται σε φάρμα διάσωσης πάπιες, χήνες, παπαγαλάκια, ωδικά πτηνά, νεροχελώνες!

Τα πουλιά πρέπει να πάνε πλέον στο φυσικό τους περιβάλλον όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αυτό έχουμε τώρα μπροστά μας!!!

Ο κύβος ερρίφθη, ο δήμαρχος άκουσε τους πολίτες και είναι αποφασισμένος να δώσει μια ευκαιρία για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των πτηνών, να εκσυγχρονίσει το χώρο, και να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

Τα ζώα ήταν πολύ ταλαιπωρημένα καθώς ήταν εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους, όπως παγωνιά, χιόνι, καύσωνα, βροχές. Χωρίς επαρκή φροντίδα και φύλαξη. Δεν μπορούσαν με τίποτα να προφυλαχτούν. Με τραυματισμένα ράμφη από τα κάγκελα, σε ένα χώρο ακατάλληλο και βρώμικο, με ακαθαρσίες, οι οποίες δεν μαζεύονταν τακτικά, σάπια φρούτα και πούπουλα στα κάγκελα των κλουβιών. Χωρίς τουλάχιστον ενημερωτικές πινακίδες για τα είδη των ζώων που φυλάσσονται, τις ιδιαιτερότητες τους και τις ανάγκες τους  Αλλά κινδύνευαν και από τους ανθρώπους καθώς τους πετούσαν για φαγητό πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να φάνε. Η επιβίωση πολλών ωδικών πτηνών αλλά και παπαγάλων ήταν σχεδόν αδύνατη.

Όλα αυτά οι εθελοντές είχαν επισημάνει στο δήμο από το 2019. Αλλά, όπως γίνεται σε όλα τα πράγματα στη χώρα μας, έτσι και στην περίπτωση αυτή, οι αρχές χρειάστηκαν 3 χρόνια για να πάρουν μια απόφαση που θα μπορούσαν να την πάρουν σε μια μέρα.

Και όλα αυτά χάρη στους εθελοντές, που, όπως έχουμε πει, αν δεν ήταν αυτοί, κανένα ζώο δεν θα σωζόταν σε αυτή τη χώρα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο