Ουκρανία: Διασώθηκε από βομβαρδισμούς ο γάτος Frodo που είχε σπίτι αλλά βρέθηκε στους δρόμους τραυματισμένος στα χείλη

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός γάτου, ο οποίος από δεσποζόμενος βρέθηκε ξαφνικά αδέσποτος να περιφέρεται στους δρόμους της Μπούκα, μιας πόλης στην περιφέρεια Κιέβου της Ουκρανίας.
Ο γάτος, που το ονόμασαν Frodo, είναι άγνωστο πώς από σπίτι βρέθηκε αδέσποτος. Μπορεί να τον παράτησαν. Μπορεί και οι άνθρωποί του να μη ζουν πια. Τι έφαγε; Πού κοιμόταν;
Φαίνεται ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα το ζώο ζούσε ανάμεσα σε βομβαρδισμούς, πυρκαγιές και εκρήξεις. Και κατάφερε να επιβιώσει. Η ομάδα ЗооПатруль ( ZooPatrul) ψάχνει στα ερείπια της Ουκρανίας, από την πρώτη μέρα του πολέμου, για να βρει ζώα και να τα βοηθήσει. Έχει διασώσει πολλά. Οι εθελοντές της συχνά διακινδυνεύουν τη ζωή τους.
Πηγαίνοντας στην Μπούκα εντόπισαν τον Frodo. Τον είδαν να έχει ένα πρόβλημα στα χείλη του. Ήταν τραυματισμένος σε αυτό το σημείο. Και τον μετέφεραν σε κτηνιατρική κλινική στο Κίεβο για να του δοθούν οι πρώτες ανάγκες και να δουν αν έχει κάποιο πρόβλημα με τη υγεία του.
Άλλο ένα ζωάκι που στάθηκε τυχερό και σώθηκε από την καταστροφή και τη μανία του πολέμου. Ενός πολέμου που δεν λέει να τελειώσει. Και, μόλις γίνει εντελώς καλά, θα βρει και ένα σπίτι.
Πριν από λίγες μέρες οι φωτογραφίες μιας γάτας που βρέθηκε με εγκαύματα στο χωριό Andriivka της περιοχής Makarievsky, στο Κίεβο της Ουκρανίας και από τύχη βρέθηκε και πήγε σε κτηνίατρο, έκαναν το γύρο του διαδικτύου δείχνοντας τη μεγάλη αλλαγή της μετά από την κατάλληλη περίθαλψη που της δόθηκε. Κάτι πραγματικά υπέροχο και πολύ συγκινητικό. Ένα ζωάκι, που παρότι πέρασε έναν εφιάλτη στους δρόμους, ήταν απίστευτα χαδιάρικο, τρυφερό και φιλικό σε τέτοιο σημείο ώστε να εμπιστεύεται απόλυτα τους ανθρώπους.
67 ημέρες συμπληρώνονται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε ότι οι άνθρωποι στην πόλη βρίσκονται «μεταξύ ζωής και θανάτου».
Ο Ουκρανός Πρέσβης στο Βερολίνο, Αντρί Μέλνικ, εξέφρασε την άποψη, μιλώντας στην Bild, ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία επηρεάζει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών, έστω και αν δεν είναι ακόμη στρατιωτική. Και ότι βιώνουμε το μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη εδώ και 80 χρόνια.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο