Δείτε την 5 ωρών διάσωση των αδέσποτων του πλημμυρισμένου καταφυγίου Καρδίτσας- Μπράβο στους εθελοντές

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στην Καρδίτσα λόγω της απίστευτης και πρωτόγνωρης κακοκαιρίας.  Και δυστυχώς ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί το μέγεθός τους. Το χειρότερο βέβαια από όλα είναι ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.
Μια από τις καταστροφές, ολοκληρωτική θα λέγαμε, είναι αυτή του καταφυγίου αδέσποτων της Καδίτσας, Karditsa Shelter Dogs. Τα ζώα κινδύνεψαν να πνιγούν αλλά χάρη στην απίστευτη προσπάθεια των εθελοντών σώθηκαν. Οι εικόνες που ακολουθούν περιγράφουν τον αγώνα των εθελοντών που για άλλη μια φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
Ό,τι και να πούμε για αυτούς τους ανθρώπους είναι λίγο. Η Εύη Θάνου, η οποία έζησε από κοντά όλον αυτόν τον αγώνα συγκλονίζει με την περιγραφή της. Εμείς δεν θα πούμε τίποτα γιατί είναι περιττό. Η ίδια τα λέει όλα:
«Απόγνωση…
Τα λόγια φτωχά … οι εικόνες χίλιες λέξεις!!
Δεύτερη φορά η ίδια και χειρότερη ήταν η καταστροφή από την ασταμάτητη πλημμύρα!!
Ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα για τις ζωές τους, κολυμπούσαν και γαντζώθηκαν από τους φράκτες για να σωθούν. Τα μικρόσωμα ακουμπούσαν στις πλάτες των μεγαλόσωμων για να μην πνιγούνε.
Μια κατάσταση απλά τραγική και σκληρή. Αυτή τη φορά ήταν πραγματικά χειρότερη από την τελευταία φορά με τον Ιανό που μας είχε χτυπήσει πάλι πριν τρία χρόνια!!
Στιγμές που σου τρυπάνε την ψυχή σαν έβλεπες την αγωνία στα μάτια τους και την κραυγή τους για βοήθεια!!!
Χρειάστηκαν περισσότερο από πέντε ώρες για να καταφέρουμε να να βγάλουμε όλα τα ζώα έξω …το σώμα μας από την υγρασία τόσες ώρες άρχισε να αντιδρά. Η υποθερμία, το άγχος, η αγωνία, όλα τα σωματικά και ψυχολογικά συναισθήματα ερχόντουσαν αντιμέτωπα και εμείς έπρεπε να τα παλέψουμε. Και όσο η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη μας έδινε τη δύναμη να παλέψουμε ώστε να τα βοηθήσουμε. Αυτή τη στιγμή μας χρειαζόταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά!!
Κάποια ζώα βρήκαμε κάποιους χώρους να τα πάμε αλλά και αυτό ήταν δύσκολο γιατί όσο η ώρα περνούσε τόσο και περισσότεροι δρόμοι έκλειναν λόγου νερού. Έτσι κάναμε μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε έξω τα σπιτάκια τους ώστε όσο το δυνατόν να μπορούν να περάσουν αυτή τη δύσκολη νύχτα στο δρόμο έξω από το καταφύγιο. Και κάποια ευτυχώς ένας καλός γείτονας, ένα εργοστάσιο που είναι η Ένωση Σηδιρουργων, δίπλα μας, που δεν είχε πλημμυρίσει, μας επέτρεψε και βάλαμε αρκετά ζώα εκεί!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς!!
Ειλικρινά επειδή είναι πράγματι πολύ δύσκολο να μπορώ να περιγράψω όλα όσα ζήσαμε εύχομαι να τελειώσει αυτό το κακό για τόσους ανθρώπους και ζώα που επλήγησαν!!
Το νερό δεν έχει κατέβει σχεδόν καθόλου από το καταφύγιο. Έτσι τις επόμενες μέρες θα χρειαστούμε χέρια βοήθειας για να ξαναστήσουμε όλα και πάλι από την αρχή!!
Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τα πολλά μηνύματα και το ενδιαφέρον τους για εμάς και τα ζώα!!
Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες εθελοντές Marina Papa και Vaitsa Koumaditi που βοήθησαν τα μέγιστα για να σώσουμε τα ζώα!!
Αύριο θα στείλω φωτογραφίες από τη σημερινή μέρα που πήγαμε να φροντίσουμε τα ζώα. Το ίντερνετ δεν είναι καθόλου καλό και οι φωτογραφίες ανεβαίνουν με μεγάλη δυσκολία!!
Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τις προσευχές σας και τη θετική σας ενέργεια να μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε!!
Για όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να συμβάλει οικονομικά για την αποκατάσταση των ζημιών στο καταφύγιο, παρακαλώ είναι αριθμοί λογαριασμού του συλλόγου μας
Paypal, filokardi91@yahoo.com
Alpha bank, Gr:3001403200320002101287996
Filozoikos Omilos Karditsas»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο