Πειραιάς: Εθελοντές κατάφεραν και διέσωσαν γάτα που είχε πέσει στο φρεάτιο του ασανσέρ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μια δύσκολη διάσωση κατάφερε η ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, την οποία μάλιστα ονομάζει «Το Φρεάτιο του Τρόμου».
Οι εθελοντές της ομάδας ενημερώθηκαν για εγκλωβισμένη γάτα σε πολυκατοικία στην περιοχή Φρεαττύδα στον Πειραιά.
Η γάτα, όπως αναφέρει η ομάδα, πιθανώς είχε μπει από την είσοδο της πολυκατοικίας, όπου είχαν αφήσει ανοιχτή, και για μέρες φοβισμένη κρυβόταν σε γωνιές του κλιμακοστασίου.
Οι ένοικοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο ανεπιτυχώς να βγάλουν την «ανεπιθύμητη» γάτα εκτός κτιρίου, με αποτέλεσμα εκείνη να έχει τρομοκρατηθεί από όλο αυτό το κυνήγι.
Το ζώο, όπως ήταν λογικό, ήταν σε πανικό και προσπαθούσε να βρει έξοδο να φύγει από μέσα. Δυστυχώς όμως μπήκε πανικόβλητη στο υπόγειο του κτιρίου και μέσα από μια τρύπα έπεσε στο φρεάτιο του ανελκυστήρα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα για το ζώο.
Οι εθελοντές της Alma Libre πήγαν στο σημείο και εντόπισαν, μετά από αυτοψία με κάμερα, το ζώο να κάθεται τρομαγμένο πίσω από τον τοίχο και κάτω από τις τροχαλίες και το μηχανισμό του ασανσέρ, κουρνιασμένη σε εσοχή του φρεατίου.
Και εκεί ξεκίνησε μια μαραθώνια προσπάθεια απεγκλωβισμού της. Όμως, όπως αναφέρουν, η πρόσβαση και το να προσεγγίσουν το σημείου όπου είχε βρει καταφύγιο δεν ήταν δυνατά.
Έτσι τοποθέτησαν παγίδα σε σημείο όπου εκτιμήθηκε ότι η γατούλα μπορούσε να προσεγγίσει. Δυστυχώς για δύο μέρες, παρά τη συνεχή τροφή που της έβαζαν, εκείνη δεν εμπιστευόταν να μπει, ενώ στο δεύτερο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έλειπαν από την παγίδα λίγα ίχνη τροφής, μέχρι όμως λίγο πριν το πετάλι.
Η εικόνα δηλαδή έδειχνε ότι κάποια στιγμή είχε μπει μεν στην παγίδα αλλά φτάνοντας λίγο πριν το πετάλι δίστασε να προχωρήσει περισσότερο. Το ζώο ήταν πολύ φοβισμένο.
Οι εθελοντές δεν το έβαλαν κάτω. Με μεγάλη επιμονή και υπομονή, όπως κάνουν σε κάθε περίπτωση διάσωσης, και για πολλαπλή φορά, πήγαν στο σημείο. Εκείνη, πάλι κουρνιασμένη σε εκείνη την εσοχή στο φρεάτιο, κοιτώντας με τρόμο καθόταν χωρίς να κουνιέται.
Η επόμενη κίνηση των εθελοντών ήταν να τοποθετηθεί αυτή τη φορά διαφορετική και πιο μικρή παγίδα εκτιμώντας τη μέχρι τώρα συμπεριφορά και τις κινήσεις της γατούλας. Η παγίδα λοιπόν τοποθετήθηκε και μπήκε και τροφή.
Και τα καλά δεν άργησαν. Την επόμενη μέρα που πήγαν για έλεγχο ξανά, βρήκαν τη γατούλα μέσα στην παγίδα. Δεν υπήρχε καλύτερη εξέλιξη από αυτή.
Λόγω και της μεγάλης πολυήμερης ταλαιπωρίας της, η μικρή μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο. Εκεί έγινε ο απαραίτητος κλινικός έλεγχος και στη συνέχεια στειρώθηκε.
Η ομάδα αναφέρει: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece που ανέλαβαν τη στείρωση της μικρής. Η γατούλα φιλοξενήθηκε όσες μέρες χρειαζόταν μετεγχειρητικά από φίλες εθελόντριες και έπειτα επανήλθαμε μαζί με εκείνη στη γειτονιά της όπου με ασφάλεια την επανεντάξαμε στη γατοαποίκια της.
Εθελοντές μας που συμμετείχαν στο περιστατικό: Elen Konte, Alexis Mantzoros, Kostas Garef».
Εμείς τι να πούμε… Οι διασώσεις της ομάδας είναι μοναδικές.

Δείτε και άλλες διασώσεις της ομάδας
Χαλάνδρι: Οι εθελοντές της Alma Libre κατάφεραν και έπιασαν φοβικό γατάκι που ήταν γεμάτο πληγές – Petpet.news
Γλυφάδα: Δύσκολη διάσωση από εθελοντές της Alma Libre μαμάς γάτας και μωρού από υπόνομο (ΕΙΚΟΝΕΣ) 
Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news
Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news
Εθελοντές διέσωσαν φοβικό γατούλη που βρισκόταν στο δρόμο, με το ματάκι του να τρέχει αίμα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο