Διάσωσης Πρωτοχρονιάς: Εθελοντές απεγκλώβισαν σκυλάκο που βρέθηκε μέσα στον Κηφισό

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση σκύλου

Πρωτοχρονιά και τα περιστατικά ζώων που έχουν ανάγκη δεν σταματούν. Οι διασώστες δεν έχουν αργίες ούτε μέρες ανάπαυσης.

Έτσι οι εθελοντές της ομάδας A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων, όπως αναφέρουν, κλήθηκαν για επείγον περιστατικό απο την Κα Καραθανάση, πρόεδρο της Φιλοζωικής Νέας Φιλαδέλφειας, με εγκλωβισμένο σκυλάκο μέσα στον Κηφισό στο ύψος της Νέας Χαλκηδόνας με τους Αγίους Αναργύρους.

Στο σημείο πήγαν άμεσα δύο εθελοντές της ομάδας και εντόπισαν το σκύλακο, ο οποίος, όπως αναφέρουν, ήταν μεγάλης ηλικίας και καθόταν ακούνητος, παγώμενος και βρεγμένος μέσα στο ποτάμι.

Το ζώο ήταν άγνωστο πώς κατέληξε στο συγκεκριμένο σημείο. Οι εθελοντές αναφέρουν ότι πιθανόν να τρόμαξε απο τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς ή να έπεσε μέσα μόνο του.
Στη συνέχεια τον προσέγγισαν με προσοχή και με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τον ανέσυραν από το ποτάμι. Τον σκυλάκο ανέλαβε η κ. Καραθανάση που τον μετέφερε σε μέρος στεγνό να ζεσταθεί και στη συνέχεια να φάει.

Η ομάδα αναφέρει: Ευχαριστούμε θερμά όσους ήταν στο σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια και επίσης ευχαριστούμε θερμά την Κυρία Καραθανάση για την άψογη συνεργασία μας τόσα χρόνια.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο