Διέσωσαν προβατίνα που τη βρήκαν πεσμένη στο δρόμο να μην μπορεί να κουνηθεί

από Μυρτώ Τζώρτζου
provato

Ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη δεν είναι μόνο οι γάτες ή οι σκύλοι και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι εθελοντές που δίνουν καθημερινό αγώνα να σώσουν όσα περισσότερα πλάσματα γίνεται. Και πολλές φορές αυτή η διάσωση είναι από μόνη της ένα θαύμα.

Ο λόγος για μια ανάρτηση του φιλοζωικού σωματείου Save a Greek Stray | Facebook για μία προβατίνα που βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση παρατημένη στο δρόμο αλλά τυχερή. Τυχερή γιατί σώθηκε χάρη στους ανθρώπους του σωματείου που δεν την προσπέρασαν. Γιατί, όπως είπαμε, τα ζώα δεν είναι μόνο σκύλος και γάτα. Δείτε πώς περιγράφουν οι ίδιοι το περιστατικό:

«Πηγαίνοντας στο καταφύγιο σήμερα, παρατηρήσαμε στην άκρη του δρόμου ένα άσπρο ζώο να κείτεται στο έδαφος, και ένα δύο απελπισμένους ανθρώπους που προσπαθούσαν να ζητήσουν βοήθεια, κάνοντας σήμα στα αυτοκίνητα να σταματήσουν. Πλησιάζοντας να βοηθήσουμε εκεί που νομίζαμε ότι ήταν ένας άσπρος μαλλιαρός σκύλος, είδαμε αυτήν. Μια προβατίνα που έμοιαζε χτυπημένη, ανίκανη να κουνηθεί, χωρίς όμως εμφανή εξωτερικά τραύματα. Προς το παρόν είναι σε απομόνωση και μας κοιτάει με απορία. Της χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον κτηνίατρό μας, έχει ήδη σηκωθεί στα πόδια της, έχει φάει λίγο, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει. Ευχαριστούμε τη Μιράντα και τον Κώστα που δεν την προσπέρασαν, και που έκαναν ότι μπορούσαν για να τη βοηθήσουν.»

Η τελευταία ενημέρωση του σωματείου αναφέρει ότι η προβατίνα πάει πολύ καλά και λέγεται πλέον Τίνα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο