Μεγάλωσε και ετοιμάζεται για επανένταξη το ελαφάκι που βρέθηκε μωρό στην Πάρνηθα χωρίς τη μαμά του

από Μυρτώ Τζώρτζου
elafi

Μια όμορφη ιστορία για ένα ελαφάκι που βρέθηκε μόνο του στην Πάρνηθα και σώθηκε χάρη στη φροντίδα κάποιων μοιράζεται μαζί μας η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής | Facebook.

Η μικρή ελαφίνα μαζεύτηκε από περιπατητές στην Πάρνηθα. Μια αγέλη σκύλων κυνήγησε τη μαμά της την ώρα που τη γεννούσε τον περασμένο Μάιο. Το ζωάκι διασώθηκε και έφτασε στην ΑΝΙΜΑ όπου έμεινε δυο μήνες σε απομονωμένο χώρο. Το ανέλαβε η Μάρω, μιας και έμενε κοντά, γιατί έπρεπε να ταΐζεται κάθε τέσσερις ώρες, και τη νύχτα. Έβλεπε μόνο αυτή.

Μετά τους δυο μήνες, και μιας και στην Αττική δεν υπάρχει ακόμη ένα κέντρο περίθαλψης για ελάφια, μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μετά από σχετική ενημέρωση της Διεύθυνσης Δασών, πάντα σε απομόνωση, χωρίς να βλέπει ανθρώπους αλλά ούτε και ελάφια.

Και έφτασε η ώρα να γυρίσει στο φυσικό της περιβάλλον, με ελεγχόμενο όμως τρόπο. Έτσι αυτές τις μέρες μεταφέρθηκε, με συνοδό τη Μάρω και την Άννα, η οποία έχει ασχοληθεί χρόνια με το μεγάλωμα των ελαφιών της ΑΝΙΜΑ, στο εκτροφείο της Μονής Αγάθωνος (Δασαρχείο Λαμίας). Δεν θα βγει για την ώρα στο άγριο δάσος, καθώς δεν ξέρει να προστατευθεί από τους θηρευτές της, αλλά θα ζήσει με άλλα οκτώ ελάφια στα 800 στρέμματα του εκτροφείου.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο