Δήμος Αχαρνών: Βοήθησε τις διασώσεις καμένων ζώων δίνοντας στους εθελοντές το βανάκι των αδέσποτων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η φωτιά στην Πάρνηθα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο καίγοντας ό,τι βρίσκει μπροστά της. Ο Εθνικός Δρυμός καίγεται και αυτό είναι απίστευτα λυπηρό. Μαζί με το δάσος όμως καίγονται και αμέτρητα ζώα που ζουν εκεί και εγκλωβίστηκαν στις φλόγες. Ζώα που έμειναν πίσω σε σπίτια, αδέσποτα που τρέχουν χωρίς να ξέρουν πού να πάνε, ζώα της άγριας ζωής και παραγωγικά ζώα σε κτηνοτροφικές μονάδες και στάνες.

Στην πρώτη γραμμή με τους πυροσβέστες, οι οποίοι για άλλη μια φορά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, βρίσκονται οι εθελοντές φιλόζωοι. Οι άνθρωποι που είναι πάντα δίπλα στα αθώα πλάσματα που βασανίζονται. Οι άνθρωποι που ρισκάρουν συχνά τη ζωή τους για να απεγκλωβίσουν ζώα και να τα σώσουν. Που πάνε στα καμένα, ψάχνουν, εντοπίζουν πλάσματα σε άσχημη κατάσταση, τα βάζουν στα αυτοκίνητά τους και τα πηγαίνουν για περίθαλψη.

Και οι υπεύθυνοι για την περίθαλψη των αδέσποτων; Οι δήμοι; Πού βρίσκονται οι δήμοι; Όλοι γνωρίζουμε την απάντηση. Οι δήμοι έχουν αφήσει τη δουλειά τους να την κάνουν οι εθελοντές και εκείνοι τρέχουν σε γιορτές και πανηγύρια. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Υπάρχουν όμως και κάποιες ελάχιστες, για να πούμε την αλήθεια, εξαιρέσεις. Και αυτές τις εξαιρέσεις οφείλουμε να τις αναφέρουμε μήπως και στο μέλλον οι πράξεις τους γίνουν κανόνας για όλους.

Μια από αυτές τις εξαιρέσεις είναι και ο δήμος Αχαρνών που μέσω του αντιδημάρχου και υπεύθυνου για τα ζώα Άγγελου Αραμπατζή Arampantzis Aggelos παραχώρησε, όπως μαθαίνουμε από τον εθελοντή Χρηστος Φιλοζωικό, το βαν της διαχείρισης αδέσποτων του δήμου για να βοηθήσει στη διάσωση ζώων αυτές τις μέρες.  Όσοι είναι ενεργοί εθελοντές ξέρουν πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο. Το όχημα μεταφοράς είναι το πιο βασικό. Και αν δεν υπάρχει, διάσωση δεν γίνεται.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο αντιδήμαρχος κ. Αραμπατζής, γνωστός για την αγάπη του στα ζώα, ήταν συνέχεια σε επικοινωνία μαζί τους από την πρώτη στιγμή. Χάρη σε αυτόν, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, είχαν πρόσβαση κυριολεκτικά παντού και έγινε το έργο τους πιο εύκολο. Μην ξεχνάμε ότι στις φωτιές υπάρχουν μπλόκα, προβλήματα, απαγορεύσεις και αποκλεισμένα σημεία. Εδώ οι εθελοντές είχαν το δήμο στο πλευρό τους και αυτό είναι τεράστια βοήθεια.

Ένα μεγάλο μπράβο για άλλη μια φορά στους εθελοντές. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα γινόταν. Και ένα ευχαριστώ στο δήμο, τις ενέργειες του οποίου ευχόμαστε να μιμηθούν και οι άλλοι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο