Δήμος Κορινθίων: Ετοιμάζει υπερσύγχρονο κτηνιατρείο, πλήρως εξοπλισμένο, για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα υπερσύγχρονο κτηνιατρείο με ηλεκτρονικά συστήματα ετοιμάζει ο δήμος Κορινθίων – Τα ζώα θα έχουν σίτιση, ιατρική  περίθαλψη αλλά και περιβάλλοντες χώρους

Μέσα στις αρμοδιότητές του κ. Γιάννη Καρασσάβα που μας μίλησε για την πρόληψη των πυρκαγιών μέσω drones, είναι και τα αδέσποτα στο Δήμο Κορινθίων. Τον ρωτήσαμε λοιπόν να μας πει πού βρίσκεται το έργο που έχει ανακοινωθεί για  το δημοτικό κτηνιατρείο;

Γ. Καρασάββας: Η μελέτη είναι έτοιμη, αναμένουμε τη δημοπράτηση. Το δημοτικό κτηνιατρείο θα γίνει πίσω από το Jumbo, όπου  είχε ο Δήμος μία έκταση που  πληροί τις προδιαγραφές. Θα είναι υπερσύγχρονο με ηλεκτρονικά συστήματα κ.λπ. για αρχή θα γίνουν δέκα κλουβιά. Αλλά συνεργαζόμαστε και με το Δήμο Βέλου Βόχας ώστε να γίνει διαδημοτικό και να φτάσει τα 88 κλουβιά.

Σε αυτό τα ζώα θα έχουν σίτιση, ιατρική  περίθαλψη αλλά και περιβάλλοντες χώρους και δεν θα έχει καμία σχέση με παλιότερα κυνοκομεία που έχουμε δει στο παρελθόν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Βέβαια συνεχίζουμε τα προγράμματα στειρώσεων, εμβολιασμούς και τσιπαρίσματα. Πρέπει να τονίσω ότι στο επόμενο πρόγραμμα του Φθινοπώρου αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με κτηνίατρους της Κορίνθου, οι οποίοι στα προηγούμενα προγράμματα αρνήθηκαν  να συνεργαστούν και τα πραγματοποιήσαμε σε κτηνιάτρους στην Αθήνα. .. Απόρροια της άρνησής τους ήταν οι προηγούμενες συνεργασίες τους με το δήμο. Καταλαβαίνετε. Ήταν δύσπιστοι λόγω κακής συνεργασίας με το Δήμο. Κι εδώ πρέπει να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές φιλόζωους οι οποίοι βοηθούν και μας ενημερώνουν για ό,τι πρόβλημα υπάρχει.

Και για πρώτη φορά με οικονομικά κριτήρια θα προχωρήσουμε και σε στειρώσεις και εμβολιασμούς δεσποζόμενων ζώων. Θα είμαστε  δεύτερος Δήμος που το κάνει αυτό, πρώτος ήταν ο Δήμος Βύρωνα.

Έχουμε πάρει στον Δήμο και ένα βανάκι γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι έχουμε μία υπάλληλο στον Δήμο, η οποία προσελήφθη με πρόγραμμα και είναι φιλόζωη αλλά και πολύ εργατική αφού αρχειοθετεί όλα τα ζώα του Δήμου, δεσποζόμενα και αδέσποτα. Τον προηγούμενο καιρό ήμουν μόνος μου σε όλη αυτή την προσπάθεια.

 Ερώτηση: Έχουμε περιστατικά με δαγκώματα;

Γ. Καρασάββας: Έχουμε, αλλά σε σχέση με το παρελθόν οι κλήσεις και οι μηνύσεις είναι ελάχιστες. Αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα  το πρόβλημα, γιατί τώρα που έχουν έρθει διακοπές, καταλαβαίνετε ότι πολλοί θα αφήσουν τα ζώα τους και θα γυρίσουν στην Αθήνα ή όπου  μένει ο καθένας. Κι έτσι θα έχουμε όπως κάθε χρόνο και νέα στρατιά αδέσποτων. Οι εθελοντές μας ενημερώνουν. Κάποιοι έριξαν φόλες και με τη βοήθειά τους οι δράστες πιάστηκαν από την αστυνομία.

News – Ημερησία Κορίνθου (hmerisiakorinthou.gr)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο