Δημοτικό Σχολείο στο Κερατσίνι υιοθέτησε αδέσποτη γατούλα, την Ευτέρπη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στο κείμενο αυτό θα σας μιλήσουμε για την Ευτέρπη. Τη γάτα του 14ου Δημοτικού Σχολείου στο Κερατσίνι. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθαίνουμε νέα που αφορούν φιλοζωικές δράσεις σχολείων και πάντα θέλουμε να τα προβάλλουμε και να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Η οικογένεια και το σχολείο διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τους χαρακτήρες των ανθρώπων. Για αυτό εδώ και χρόνια η φιλοζωική κοινότητα δεν σταματάει να κάνει έκκληση στις κυβερνήσεις που αναλαμβάνουν τα ηνία της χώρας μας να σκεφτούν σοβαρά το ζήτημα αυτό. Και να βάλουν επιτέλους το μάθημα της φιλοζωίας και της οικολογίας στα σχολεία. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση μέχρι τώρα από μέρους της Πολιτείας. Και μάλιστα σε μια χώρα που κατέχει την πρωτιά στις κακοποιήσεις, αυτό δεν θα ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαίο;

Μέχρι να κάνει κάτι οργανωμένο και επίσημο η Πολιτεία, η κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Βάζει ένα λιθαράκι σε όλο αυτό που λέγεται φιλοζωία, οικολογία και φυσικά πολιτισμός.

Έτσι, όπως μας ενημερώνει ο κ. Γιάννης Καφούρος, δάσκαλος και διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, το σχολείο του, στα πλαίσια των φιλοζωικών δράσεων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προχώρησε στην υιοθεσία της αδέσποτης γατούλας της φωτογραφίας, την οποία ονόμασαν Ευτέρπη. Όπως επίσης αναφέρει, έγιναν όλες οι ενέργειες που απαιτεί ο νόμος. Η όμορφη και τυχερή Ευτέρπη στειρώθηκε, τσιπαρίστηκε, αποπαρασιτώθηκε, εμβολιάστηκε με τη φροντίδα του κτηνιάτρου κ.Τεκελή, τον οποίο οι άνθρωποι του σχολείου ευχαριστούν και δημόσια. Η γατούλα πλέον απολαμβάνει υγιέστατη την παρέα μαθητών, εργαζομένων και εκπαιδευτικών.

Μπράβο στο σχολείο για την πρωτοβουλία αυτή. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να συμβιώνουν, να σέβονται και να φροντίζουν τα ζώα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο