Διώξτε το άγχος του αεροπλάνου χαϊδεύοντας πριν την πτήση άλογα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τον καλύτερο τρόπο βρήκαν οι αρμόδιες αρχές και το αεροδρόμιο του Σινσινάτι στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών για να απομακρύνουν το άγχος της πτήσης από τους ταξιδιώτες. Δημιούργησαν ένα ειδικό χώρο με αλογάκια πόνυ όπου θα λειτουργούν ως ζώα- θεραπείας.

Σύμφωνα με τους “Los Angeles Times” οι επιβάτες που τρέμουν στην ιδέα της πτήσης και συνήθως παίρνουν κάτι για να χαλαρώσουν θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν καλύτερα λίγο πριν το ταξίδι τους ασχολούμενοι με τα άλογα και χαϊδεύοντάς τα.

Αρχικά οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα χώρο με σκυλιά-θεραπείας, που είναι τα πιο συνηθισμένα ζώα για αυτούς τους σκοπούς. Όμως άλλαξαν γνώμη όταν πληροφορήθηκαν την ύπαρξη της φάρμας του Seven Oaks Farm, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, όπου μικρόσωμα άλογα “χρησιμοποιούνται” βοηθητικά για θεραπείες διάφορων ασθενειών.

Αρχικά θα έπρεπε τα άλογα να εκπαιδευτούν ώστε να μη φοβούνται το χώρο του αεροδρομίου και να μη φύγουν από εκεί. Οι επιβάτες εκτός από τη γνωριμία με αυτά και την παρέα μαζί τους, μπορούν να βγάλουν και φωτογραφίες. Αυτό συμβαίνει περισσότερο με τα μικρά παιδιά που η, έστω και για λίγη ώρα, ενασχόλησή τους με τα πόνυ μειώνει πολύ το στρες του ταξιδιού.

Στην Αμερική πάνω από 30 μεγάλα αεροδρόμια έχουν υιοθετήσει ζώα θεραπείας, όπως σκύλους, γάτες αλλά και ένα γουρουνάκι, που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο