Εθελοντές, σκύλοι και αρχές ψάχνουν δυο χαμένα κατοικίδια στη μεγαλύτερη αναζήτηση ζώων των τελευταίων ετών

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ήταν μια μέρα από την εβδομάδα που μας πέρασε όταν από τον κήπο του σπιτιού μιας γυναίκας στο χωριό Perlethorpe, της ανατολικής Βρετανία, της Natalie Haywood, εξαφανίστηκαν τα δυο αγαπημένα της κατοικίδια, ένα ηλικιωμένο σκυλάκι, ράτσας border collie, η Blake, και ένα μικρό ασπρόμαυρο προβατάκι, η Bella.

Τις επόμενες μέρες ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση εντοπισμού των δυο ζώων. Η επιχείρηση μάλιστα αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει από το 1998 στη Βρετανία, όταν για αρκετό καιρό έψαχναν δυο γουρουνάκι, τον Butch και τη Cassidy που είχαν χαθεί στα βουνά της πόλης Tamworth.

Γνωστοί και συγγενείς της Haywood, εθελοντές φιλοζωικών οργανώσεων, άνθρωποι από τις τοπικές αρχές αλλά και πολλοί απλοί εθελοντές μαζί έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, 11 χρόνων, ράτσας γερμανικό pointer, την Wispa, έχουν στην κυριολεξία οργώσει την περιοχή κρατώντας τα μάτια τους καρφωμένα σε πιθανό κούνημα της ουράς του σκύλου, κάτι που θα σήμαινε ότι είχε εντοπίσει τα χαμένα ζώα. Όποιος δε καταφέρει να τα βρει και να τα φέρει ασφαλή στο σπίτι τους θα λάβει και 1000 ευρώ. Στην περιοχή έχουν μπει παντού αφίσες και γίνονται και εκκλήσεις από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο μεγάλος χαμός φυσικά γίνεται στα social media όπου οι χρήστες ανταλλάσσουν πληροφορίες. Ακόμα και το τηλέφωνο της εφημερίδας Daily Mail χτυπάει καθημερινά από αναγνώστες που θέλουν να πληροφορηθούν για την πορεία της αναζήτησης.

Όλα συνέβησαν όταν τα δυο ζώα έπαιζαν ποδόσφαιρο στον κήπο του σπιτιού της Haywood. ” Έπαιζαν ποδόσφαιρο που τους άρεσε πολύ. Ξαφνικά σταμάτησαν να ακούγονται. Είχαν εξαφανιστεί. Φυσούσε αέρας και η πόρτα του κήπου άνοιγε και έκλεινε. Δεν καταλάβαμε τι συνέβη. Γαι εμένα δεν ήταν απλά κατοικίδια. Τα είχα σαν παιδιά μου. Αρχικά σε πολλούς είχε κάνει εντύπωση πώς πήρα ένα πρόβατο για κατοικίδιο. Αυτή όμως είναι η οικογένειά μου. Περιμένω τη μέρα που θα ξυπνήσω και θα τα δω και πάλι στην αυλή. Όμως η αλήθεια είναι ότι είναι πολλές πλέον οι μέρες και δεν ξέρω πόσες ελπίδες έχουμε να τα βρούμε. Από την άλλη η ελπίδα πεθαίνει τελευταία”, θα πει η Natalie.

Η αναζήτηση θα συνεχιστεί κανονικά και τις επόμενες μέρες. Οι ομάδες θα χωρίζονται όπως και πριν και θα ξεκινούν πολύ νωρίς το πρωί για να ψάξουν στο βουνό και το δάσος, καθώς το απόγευμα σκοτεινιάζει και δεν υπάρχει καλή ορατότητα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο