Δείτε γιατί ένα καταφύγιο στον Καναδά έδωσε στις γάτες του iPads

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα ιδιαίτερο και διαφορετικό τρόπο κοινωνικοποίησης των γάτων που βρίσκονται εκεί βρήκε το καταφύγιο αδέσποτων γάτων Regina Humane Society στον Καναδά. Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου έδωσαν στις γατούλες iPads όπου θα μπορούν να βλέπουν στην οθόνη διάφορα, όπως ψάρια να κινούνται, ποντίκια να τρέχουν και άλλα. Έτσι οι γάτες θα προσπαθούν να τα αγγίξουν και έτσι να κάνουν κατά κάποιον τρόπο πράγματα που κάνουν σε μια κανονική ζωή.

“Οι γάτες τρελαίνονται να κυνηγούν. Τα προγράμματα που υπάρχουν στα iPads που τους δίνονται είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουν πρόβα πριν ξεκινήσουν μια νέα ζωή σε ένα σπίτι. Να είναι όσο μπορούν πιο έτοιμες και κοινωνικοποιημένες”, λέει στο BBC η υπεύθυνη του πρότζεκτ Lisa Koch.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο καταφύγιο έχει ξεκινήσει το Φθινόπωρο και σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Bill Thorn οι αλλαγές στον τρόπο συμπεριφοράς των γάτων είναι ήδη σημαντικές καθώς τις κρατάει ήρεμες και ευτυχισμένες.

“Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι το πώς οι γάτες μοιράζονται μεταξύ τους τα iPads. Σε έναν μεγάλο χώρο συγκεντρώνονται όλες η μια δίπλα στην άλλη για να παίξουν με αυτά και να κυνηγήσουν εικόνες στην οθόνη. Παράλληλα παίζουν και μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό κοινωνικοποιούνται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα και σε αυτούς που έχουν ζώα στο σπίτι”, συμπληρώνει ο Thorn.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο