Ο οίκος μόδας Dolce & Gabbana σταματάει από φέτος τη φυσική γούνα σε ρούχα και αξεσουάρ

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα ευχάριστο νέο μας έρχεται, αυτή τη φορά, από το χώρο της μόδας καθώς ο γνωστός ιταλικός οίκος Dolce & Gabbana ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνα ζώων σε όλες τις συλλογές του από φέτος. Και ότι θα αρχίσει τη χρήση οικολογικής τεχνητής γούνας.
Ο Dolce & Gabbana, ο οποίος έχει έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας, ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή μαζί με την οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων Humane Society International.
«Ολόκληρο το σύστημα μόδας έχει σημαντικό ρόλο κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να προωθηθεί και να ενθαρρυνθεί. O Dolce & Gabbana εργάζεται για ένα πιο βιώσιμο μέλλον που δεν μπορεί να προτείνει τη χρήση γούνας ζώων», δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ του ιταλικού οίκου, Φεντέλε Ουζάι.
Ο Dolce & Gabbana θα χρησιμοποιεί ενδύματα και αξεσουάρ από οικολογική γούνα στο μέλλον.
Ο PJ Smith, διευθυντής πολιτικής για τη μόδα της Human Society των ΗΠΑ και της Humane Society International, δήλωσε ότι «ο τερματισμός της χρήσης γούνας δημιουργεί υψηλότερα πρότυπα για το τι είναι αποδεκτό στη μόδα».
Η Ιταλία απαγόρευσε την εκτροφή ζώων για τη γούνα από φέτος, προσχωρώντας σε λίστα 20 χωρών που είτε έχουν απαγορεύσει είτε έχουν περιορίσει την πρακτική αυτή τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Ελευθερία Σαπουνιωτου 4 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:37 μμ

Καιρός ήταν. Τα ζώα πρέπει να ζουν γιατί είναι αξιότιμα μέλη αυτού του πλανήτη. Υπάρχουν τόσες πολλές λύσεις πια που μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γούνα και το δέρμα.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο