Δωρεάν Φιλοζωικό Βιωματικό Εργαστήριο από τις Ζω.Ε.Σ. στη Θεσσαλονίκη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την Κυριακή 10 Απριλίου στις, 10πμ, στα πλαίσια της μεγαλύτερης γιορτής για το σκύλο «Discover Dogs 2022», στο χώρο του Αμφιθεάτρου στο Περίπτερο 16 στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. ένα δωρεάν βιωματικό φιλοζωικό εργαστήριο που αφορά εκπαιδευτικούς αλλά και όλους εκείνους που αλληλεπιδρούν με παιδιά. Αφορά όμως και όλους εκείνους που θέλουν να δουν τη ζωή μέσα από τα μάτια όλων αυτών των τετράποδων πλασμάτων που βρίσκονται στους δρόμους και στα καταφύγια και αναζητούν την παντοτινή τους οικογένεια.

Οι Ζω.Ε.Σ., μετά την επίσκεψή τους σε περισσότερα από 650 σχολεία πανελλαδικά, και έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερους από 450.000 μαθητές, πάντα μέσα από συμμετοχικούς ερευνητικούς τρόπους μάθησης, με διαθεματική και διεπιστημονική διάσταση σχεδιάζουν εκπαιδευτικές δράσεις που συμβάλλουν στην κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού ενθαρρύνοντας την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα και την ανακάλυψη.

Εισηγήτρια του εργαστηρίου είναι η Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικόςπιστοποιημένη Ζωοθεραπεύτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια της αμκε Ζω.Ε.Σ. Μια εκπαιδευτικός που έχει αφιερώσει τη ζωή της στη διδασκαλία της φιλοζωίας στα ελληνικά σχολεία, εργάζεται σε δημόσιο δημοτικό σχολείο με τους σκύλους της διαμεσολαβώντας σε μαθητές που παρουσιάζουν επιθετικές και παραβατικές συμπεριφορές, ενώ μέσω του οργανισμού Ζω.Ε.Σ. εκπονεί με τους εθελοντές της φιλοζωικά και περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το εργαστήριο διάρκειας 2 ωρών θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για καινοτόμες διδακτικές πρακτικές που αφορούν εκπαιδευτικά φιλοζωικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, για το πώς λειτουργεί ένας σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης, αλλά και να δείτε πώς μπορούν τα φιλοζωικά βιβλία να αποτελέσουν σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία και να οδηγήσουν τα παιδιά σε κόσμους μαγικούς. Μέσα από εύκολες και πρωτότυπες φιλοζωικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα δείτε πώς μέσα από κείμενα δημιουργικής γραφής, μέσα από τη μυθοπλασία και την εικονογράφηση μπορούν μικροί και μεγάλοι να δουν τη ζωή μέσα από τα μάτια αδέσποτων σκύλων με απώτερο στόχο την ενσυναίσθηση.

Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το papapostolouk@yahoo.gr και να κρατήσετε έγκαιρα τη θέση σας ή με το 6973339533 αλλά και να δώσετε τα στοιχεία σας, ώστε να σας δοθεί ο φάκελος συμμετοχής στην έναρξη του εργαστηρίου αλλά και η βεβαίωση παρακολούθησης μετά το τέλος του.

Για την είσοδό σας στο φεστιβάλ τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους κλειστούς χώρους και μπορείτε να κάνετε την προεγγραφή σας, για να αποφύγετε καθυστερήσεις στην είσοδο στο www.discoverdogs.gr ενώ στο www.zwes.gr μπορείτε να δείτε όλο το έργο της αμκε Ζω.Ε.Σ.

Βιογραφικό εισηγήτριας

H Παπαποστόλου Κατερίνα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος του ΑΠΘ, εργάζεται εδώ και 22 χρόνια ως Δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Έχει μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων», εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία και στην Ειδική Αγωγή, έχει ολοκληρώσει σπουδές Διαχείρισης σχολικής τάξης, ψυχολογίας και Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων και πλήρες μέλος του ISAP &του ICAN και πιστοποιημένη Ζωοθεραπεύτρια από το IFZ. Συμμετέχει με εισηγήσεις της σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, αλλά και διοργανώνει φιλοζωικά workshops για παιδιά βιωματικής προσέγγισης με τους σκύλους της που είναι όλοι πιστοποιημένοι και εγκεκριμένοι από το ΥΠΑΙΘ για όλα τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής της χώρας.

Μια από τις «Διακεκριμένες εκπαιδευτικούς» για το 2020, εργάζεται συχνά στην τάξη της με σκύλο εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας, ενώ αποτελεί μία από τις δημιουργούς εκπαιδευτικού υλικού για την πλατφόρμα 21+ του ΙΕΠ. Το 2015, μετά από μια ασταμάτητη 15ετή πορεία εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διάδοσης φιλοζωικών αισθημάτων μέσα στα σχολεία αλλά και σημαντικής ακτιβιστικής δράσης στους δρόμους και στα καταφύγια, μετά τη διάσωση και της Διώνης, του σκύλου που βρήκε μαχαιρωμένο και πυροβολημένο, ίδρυσε την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ που αριθμεί σήμερα 28 ομάδες πανελλαδικά και 100 εθελοντές που μεταδίδουν το όραμά της, ενώ έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για το εθελοντικό της έργο και έχει εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα πανελλαδικά περισσότερους από 450.000 μαθητές σε περισσότερα από 550 σχολεία.

Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά site, έντυπα περιοδικά και εφημερίδες, διατηρεί μόνιμες στήλες στο περιοδικό «Κατοικίδια εν Δράσει» του οποίου υπήρξε και αρχισυντάκτρια για χρόνια, ενώ είναι επιστημονική συνεργάτης του www.newschool.gr και του www.projectparenting.gr. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων, ενώ συμμετέχει με κείμενά της σε συλλογικά έργα και έχει αναλάβει επιμέλειες βιβλίων. Ζει σήμερα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας έχοντας κοντά της τους τρεις σκύλους της, όλους κακοποιημένους βάναυσα από ανθρώπινα χέρια, αλλά και ταξιδεύει ασταμάτητα μαζί τους σε όλη τη χώρα για τη διάδοση του οράματός της, ενώ δεν σταματά να στηρίζει αδέσποτα ζώα που τα φροντίζει καθημερινά η ίδια στον δρόμο είτε πανελλαδικά μέσω των εσόδων από τα βιβλία της τα οποία στηρίζουν φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο