Δράμα: Η μικρή Τζίνα ζούσε αλυσοδεμένη σε βεράντα όπου πέθανε από πείνα και δίψα- Η ποινή του κηδεμόνα; Ένας χρόνος φυλάκιση και 5 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Εκδικάστηκε χθες στο Εφετείο Θράκης, όπως μαθαίνουμε από τους εθελοντές των ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ, η έφεση κατόπιν της πρωτόδικης καταδίκης του κηδεμόνα της σκυλίτσας Τζίνας που πέθανε από πείνα και δίψα κλεισμένη και ξεχασμένη στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στη Δράμα. Το Εφετείο απέρριψε την έφεση καταδικάζοντας τον με ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή, 5.000 ευρώ πρόστιμο και τη χρηματική καταβολή των δικαστικών εξόδων.

Μια απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία ενός ζώου που δεν πρόλαβε να ζήσει. Που δεν αγαπήθηκε ποτέ. Και που είχε μαρτυρικό θάνατο γιατί έτσι επέλεξε αυτός που το είχε.

Ήταν πριν από 6 χρόνια, στις 21 Ιουνίου 2016, όταν ένα πανέμορφο κουταβάκι 11 μηνών, ημίαιμο λυκόσκυλο, η Τζίνα, έχανε τη ζωή της, δεμένη σε ένα μπαλκόνι. Αιτία θανάτου; Ασιτία και έλλειψη νερού.

Αδιαφορία; Απόρριψη; Έλλειψη ενσυναίσθησης; Όχι. Δεν ταιριάζουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί σε κάτι τόσο άγριο. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι βαρβαρότητα. Το λιγότερο. Γιατί κανονικά η λέξη είναι έγκλημα.

Η Τζίνα ζούσε παρατημένη και δεμένη μονίμως σε ένα μπαλκόνι. Δεν προλάβαιναν, έλεγαν, να τη φροντίσουν. Οι εθελοντές έκαναν αμέτρητες εκκλήσεις για να βρεθεί ένα σπίτι για αυτή. Να φύγει από τους ανθρώπους που την είχαν. Από το ζευγάρι που τη βασάνιζε. Κανείς όμως δεν θέλησε να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Να την απαλλάξει από το μαρτύριό της. Να της δώσει μια αγκαλιά και μια ζεστή γωνιά μέσα σε ένα σπίτι να ζήσει σαν πραγματικό μέλος ενός σπιτιού και όχι σαν ένα αντικείμενο που δεν το θες και το έχεις αναγκαστικά.

Και το αθώο αυτό πλασματάκι μια μέρα βρέθηκε νεκρό. Εκεί που ζούσε μόνιμα αλυσοδεμένο και θλιμμένο. Στη μικρή βεράντα. Χωρίς φαγητό, χωρίς νερό.

Πολλά τα ερωτηματικά. Τόσοι γνώριζαν. Γιατί δεν έκαναν κάτι; Μιλάμε για μια ιδιαίτερη περίπτωση που έδειχνε την κατάληξη που θα είχε. Αλλά δεν έχουν πλέον νόημα αυτά.

Πόσο είπαμε ότι αποτίμησε το δικαστήριο τη ζωή της μικρής Τζίνας; «Ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή, 5.000 ευρώ πρόστιμο και χρηματική καταβολή των δικαστικών εξόδων». Τόσο άξιζε η Τζίνα. Έτσι αποφάσισε το δικαστήριο. Δικαίωση; Σε καμία περίπτωση.

Όταν οι ποινές των βασανιστών είναι στην κυριολεξία χάδι, πώς θα σταματήσουν οι κακοποιήσεις και τα βασανιστήρια των ζώων;

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

2016: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

ΤΖΟΆΝΝΑ ΔΉΜΟΥ 25 Ιουνίου, 2022 - 12:44 πμ

ΑΊΣΧΟΣ…!!!😡😡😡
Και οι ποινές…ένα απλό χάδι
για τα Ρεμάλια..(!!😡)που θέλουν
να έχουν και ζώα !!!Ενώ είναι ανίκανοι να έχουν το οτιδήποτε..!!!😠😡

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο