Δύσκολη διάσωση κουταβιού που είχε μπει και κολλήσει σε σωλήνα αποχέτευσης

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση κουτάβι

Πριν από λίγο καιρό η φιλοζωική οργάνωση Kloof and Highway SPCA που βρίσκεται στη Νότια Αφρική έλαβε μια κλήση για να απεγκλωβίσει ένα μικρό σκυλάκι. Την προηγούμενη μέρα είχαν γιορτή και έπεσαν πολλά πυροτεχνήματα. Το κουταβάκι με το όνομα Pip πανικοβλήθηκε και το έσκασε από το σπίτι του. Έπεσε όμως σε ανοιχτή αποχέτευση όπου και εγκλωβίστηκε. Παρά τις προσπάθειες που έκανε, ήταν αδύνατον να βγει από εκεί μέσα. Και άρχισε να κλαίει.

Οι δικοί του όταν το κατάλαβαν από το κλάμα, προσπάθησαν και εκείνοι να το βγάλουν αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο. Έτσι επικοινώνησαν με τη φιλοζωική για βοήθεια.

Άνθρωπος της φιλοζωικής πήγε στο σημείο και είδε ότι ήταν αδύνατον να το βγάλει έτσι έξω. Θα χρειαζόταν να σκάψει και να απομακρύνει τις λάσπες με φτυάρι από το σημείο που είναι να βγει το μικρό, το οποίο δεν σταματούσε το κλάμα. Όμως φοβισμένο πήγαινε όλο και πιο μέσα.

Η όλη επιχείρηση χρειαζόταν ειδικό εξοπλισμό που τον έχει υδραυλικός. Έτσι κλήθηκαν οι άνθρωποι μιας εταιρείας. Με τη βοήθεια κάμερας που έβαλαν εντόπισαν το κουτάβι. Άρχισαν να σκάβουν σε σημείο που δεν ήταν το ζώο. Και στη συνέχεια έβαλαν το χέρι μέσα και τράβηξαν το μικρό έξω. Αυτό ήταν πολύ φοβισμένο. Μέσα στις λάσπες και όλα τα άλλα της αποχέτευσης στην κυριολεξία έτρεμε. Όμως ήταν ζωντανό. Και αυτό μετράει. Η όλη διαδικασία κράτησε αρκετές ώρες.

Οι δικοί του το πήραν σπίτι, του έκαναν ένα πολύ καλό μπάνιο και κοιμήθηκε στην αγκαλιά τους. Τέλος καλό όλα καλά για το μικρούλη που, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, είναι πολύ όμορφο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο