Υπάλληλοι γνωστού σούπερ μάρκετ έφτιαξαν κρεβατάκια από φελιζόλ για τις αδέσποτες γατούλες

από Μυρτώ Τζώρτζου
γάτες Σκλαβενίτης

Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε αρκετά σημαντικό να δείχνουμε κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα. Με τον τρόπο αυτόν μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι.

Τώρα το χειμώνα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές, τον αέρα και τα χιόνια, η φροντίδα των αδέσποτων είναι επιτακτική ανάγκη. Ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκεί έξω ζουν και γέρικα και μωρά και άρρωστα ζωάκια. Και ότι ένα χαρτόκουτο μπορεί να τους σώσει τη ζωή.

Από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων δεν έχουμε δει κάποια ιδιαίτερη …φιλοζωική κίνηση. Εκτός από τα super market Σκλαβενίτη που θα τα λέγαμε pet friendly καθώς έχουμε δει σε πολλά υποκαταστήματα να προσέχουν ζώα είτε αυτά έχουν να κάνουν με γατούλες είτε έχουν να κάνουν με αδέσποτα σκυλάκια. Δεν είναι άλλωστε τίποτα να βάλεις μια κουβέρτα, ένα χαλάκι.

Έτσι με μεγάλη χαρά είδαμε μια φωτογραφία που ανέβασε ο κ. Στέλιος Μαραγκός, η οποία είναι από τον Σκλαβενίτη στο Νέο Κόσμο. Σε αυτή βλέπουμε κάποια σπιτοκρεβατάκια από φελιζόλ που έβαλαν στην είσοδο κάτω από τα καθίσματα οι υπάλληλοι για να μπαίνουν μεσα οι αδέσποτες γατούλες. Και ήδη αυτές είναι μέσα.

Μπορείς να κάνεις την αλλαγή με μια απλή κίνηση. Που σε εσένα δεν στοιχίζει τίποτα, σε ένα όμως ζώο μπορεί η κίνηση αυτή να του γλιτώσει τη ζωή. Ας γίνουν παράδειγμα και για τους άλλους. Από τα ζώα μόνο καλά έχουμε να πάρουμε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο